aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Project Young Dogs organiseerde op 18 november 2017 een Canicross wedstrijd in Meijendel.

Canicrossen is een sport waarbij een hond en zijn geleider een bepaalde afstand lopen, verbonden met een elastische lijn.

Vanuit WZK stonden Rob (met Pepper) en Marc (met Iggy) aan de start van de lange afstand (5,3km volgens de organisatie).
Na de inschrijving volgde een verplichte controle bij de dierenarts. Het inentingsboekje werd nagekeken en de hond zelf werd uiteraard ook gecontroleerd. Na tweemaal goedkeuring konden wij ons startnummer aantrekken en ons naar de start begeven. 

cani1

 

cani2

 

De teams (hond en geleider) starten met tussenpozen van zo'n 20 seconden na elkaar. Marc mocht als eerste vertrekken en kon met een mooi tempo de eerste kilometer afwerken. Een sanitaire stop van Iggy zorgde ervoor dat Rob, met Pepper, in de eerste kilometer al langzij kwam, waarop Marc, met Iggy, kon aansluiten en beide teams gezamelijk het grootste deel van de route aflegden.

cani5

 

De organisatie had een hele mooie, onverharde, route uitgezet. Ondanks het beperkte aantal kilometers zaten er aardig wat hoogtemeters in, meerdere trappen en veel mul zand. Bij elke oversteekplaats stonden vrijwilligers, dus de teams konden ongestoord doorlopen.

cani4

Na 5,3 km kwamen beide teams zo'n 30 seconden na elkaar over de finish. De tijden waren genoteerd en er stonden meerdere badjes klaar voor de honden om af te koelen en uit te drinken. 

Beiden eindigden netjes in de middenmoot van het deelnemersveld:

Rob met Pepper: 30:53min.
Marc met Iggy:    31:32min.

cani3

 

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>