aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Project Young Dogs organiseerde op 18 november 2017 een Canicross wedstrijd in Meijendel.

Canicrossen is een sport waarbij een hond en zijn geleider een bepaalde afstand lopen, verbonden met een elastische lijn.

Vanuit WZK stonden Rob (met Pepper) en Marc (met Iggy) aan de start van de lange afstand (5,3km volgens de organisatie).
Na de inschrijving volgde een verplichte controle bij de dierenarts. Het inentingsboekje werd nagekeken en de hond zelf werd uiteraard ook gecontroleerd. Na tweemaal goedkeuring konden wij ons startnummer aantrekken en ons naar de start begeven. 

cani1

 

cani2

 

De teams (hond en geleider) starten met tussenpozen van zo'n 20 seconden na elkaar. Marc mocht als eerste vertrekken en kon met een mooi tempo de eerste kilometer afwerken. Een sanitaire stop van Iggy zorgde ervoor dat Rob, met Pepper, in de eerste kilometer al langzij kwam, waarop Marc, met Iggy, kon aansluiten en beide teams gezamelijk het grootste deel van de route aflegden.

cani5

 

De organisatie had een hele mooie, onverharde, route uitgezet. Ondanks het beperkte aantal kilometers zaten er aardig wat hoogtemeters in, meerdere trappen en veel mul zand. Bij elke oversteekplaats stonden vrijwilligers, dus de teams konden ongestoord doorlopen.

cani4

Na 5,3 km kwamen beide teams zo'n 30 seconden na elkaar over de finish. De tijden waren genoteerd en er stonden meerdere badjes klaar voor de honden om af te koelen en uit te drinken. 

Beiden eindigden netjes in de middenmoot van het deelnemersveld:

Rob met Pepper: 30:53min.
Marc met Iggy:    31:32min.

cani3

 

 

(Door Els van Deursen)

Het Zorg en Zekerheid circuit, waar het Tri-team elk jaar aan meedoet, ging zondag van start in Mijdrecht. Na de zomervakantie werden de trainingen weer enthousiast hervat en nu was het moment om te zien of dat resultaat had opgeleverd.

2017 11 05 PHOTO 00002569

Een grote groep ging op weg naar het Ronde Venen gebied, lopers waarvoor het circuit een traditie is maar ook nieuwe leden die het leuk vonden aan wedstrijden deel te nemen.

Deze zondag kon ook weer als herfstachtig getypeerd worden. Donkere wolkenluchten, wind, maar ook zon. De omstandigheden waren goed te noemen, gelukkig ging het pas regenen toen we over de finish waren.

De 10 kilometer lopers gingen als eerste van start, meteen de polder in, met de wind in de zij is het nog fris, na 3 kilometer is iedereen warm gelopen en gaat het steeds beter. De route volgt de kade van de Kromme Mijdrecht, die zijn naam eer aan doet. Lichte wind tegen, een zonnetje en een mooi zicht over de veenstroom, hardlopen is ook genieten. Tempo proberen vast te houden en focussen op de loper voor je.

Na 10 minuten vertrekken ook de groep voor de 5 kilometer, zij lopen een ronde in de polder en komen voor de laatste kilometers op het parcours van de 10 kilometer uit.

Na de Hoef verlaten we de rivier en dalen af naar de polder, dat loopt makkelijker met de wind in de rug, het tempo kan wat hoger, de laatste kilometers zijn in zicht. Als de finish inzicht is nog een tandje er boven op onder aanmoediging van onze mede lopers die al gefinisht zijn.

Enthousiaste verhalen na de eindstreep, er zijn veel PR’ s gelopen, het ging sneller dan gedacht, geen last van de blessure, het was een mooie route. Dat zijn positieve geluiden en voor de genen waarvoor een PR er niet inzit, lekker gelopen hebben het belangrijkste.

We blijven trainen, het seizoen begint pas met nog veel leuke lopen op de kalender.

Wil je ook mee trainen? Dinsdag en donderdagavond 19.00 uur Clubruimte WZK Sterrenbad.

Uitslagen:

5 km. : Tineke Groot 22:17 Angelique Bosch 26:50 John Gras 28:28 Jessica Seysenaar 28:38 Lamprini Kiosse 31:58 Karin Gerse 32:22

10 km.: Richard de Smit 36:24 Ronald Seysenaar 46:19 Andre Spruit 46:35 Fleur Sytsema 48:02 Arno Eijgenraam 49:21 Ruud van Stiphout 50:09 Mark vd Vegt 50:39 Esther Koelman 51:56 Caroline van Weerlee 52:27 Edith Spruit 54:26 Erwin Vermeulen 54:53 Madelon Vos 55:18 Rob van Vegten 56:31 Monique Bos 56:32 Els van Deursen 58:43 Huug van Veen 1:03:34

 

2017 11 05 PHOTO 00002566

 

2017 11 05 PHOTO 00002567

 

2017 11 05 PHOTO 00002570

(Door Pieter den Edel)

Zaterdag 15 april hèhè we mogen naar ultra eiland Texel, een plek die ik omgedoopt hebt tot mijn tweede thuis. Met Daphne en broer Jos in de Volvo van pa, gaat die in de velsertunnel ineens zijn eigen gang lampjes branden en disco aan waarschuwingen, stress nee hoor afslag Alkmaar een ANWB tje. Diagnose dynamo stuk, Johan van de wegenwacht ontpopt zich als ware held, bellen naar garage, automaterialen handel, taxi om een dynamo te halen…12:30 na 3 uur vertraging on the road op naar de uitvoering, eenmaal op de boot wordt ik emotioneel het doet wat met me hier heb ik knetterhard voor getraind. Wat niet mag ontbreken is een rondleiding in de brouwerij van Texels speciaal bier, het proeflokaal is toch het leukste mmmm. Dan iets wat ik altijd al heb willen doen is naar het graf van Jan Knippenberg een held voor vele ultralopers een bijzonder mens, Jan die ik helaas nooit heb mogen leren kennen was lopen zoals lopen is. Lopen is geen sport maar een manier van reizen, waarbij geest en lichaam zich voortdurend verplaatsen. Lopen is daarom Kunst en geen middel ter bestrijding van welvaartskwaaltjes.

2017 10 05 PHOTO 00000055

Ze zeggen drie keer is scheepsrecht! En als ik dan google op scheepsrecht dan zou het zo zijn dat de eerste 2 keer mislukken, nou niet met Salland meneer Google, oké vorig jaar was met 5 uur en 35 minuten een beetje niet ultrapietje…. Het gaat een beetje vaste prik worden als training voor Texel en zo ook weer dit jaar editie 1 liep ik alleen in het paars nu heb ik vele Tri teamers zo gek gekregen voor de trail yeahh follow Forrest hahaha. Zelf ben ik looptrainer 3 opgeleid tot 42.195 wat je verder doet zoek je maar uit haha, dus ook mijn eigen schema in elkaar geflanst met een mooie opbouw richting Texel.

thumbnail IMG 20170311 WA0000 resized

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>