aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

(door Angelique Bosch)
Net lid van de Facebookgroep van het Tri-team zag ik als eerste bericht de Clingendaelcross op 17 januari. De afstanden zijn 4,7 of 7,1 km. Dat lijkt mij wel wat. Ik heb al een keer een 5 km wedstrijd gelopen als afsluiting van het traject run-to-the start. 7.1 km is toch geen 10 km en als ik gewoon rustig loop om van het lopen over de kleine paadjes te genieten, moet ik dat toch wel kunnen? Op de eerstvolgende training maar eens gevraagd of er meer lopers meegaan doen. Dat is het geval, maar een cross is wel echt zwaar, dus ik kan maar beter voor de korte cross kiezen.

AngeliqueB

Het weer voor deze zondag ziet er in het verloop van de week goed uit, dus ik ga meedoen. Nog meer advies: kom op de fiets. Zondagochtend 17 januari dus met mijn man op de fiets naar de het clubhuis van de The Hague Road Runners om in te schrijven. Het fietsen van de 8 km in het tempo van mijn man valt nog wel een beetje tegen, maar netjes op tijd komen we aan. Inschrijven verloopt soepel en Willem is er ook. Hij loopt zelf toch niet, maar hij is gekomen om mij en Teruska te begeleiden. Super! We lopen in, treffen ook Teruska en dan gaan we van start, Teruska helemaal vooraan en ik meer naar achter. Langzaamaan ga ik achter de andere lopers aan, in het begin is het vol en langzaam aan krijg je wat meer ruimte om te lopen. Ik wil deze loop lekker lopen en van deze ervaring genieten en dat lukt goed. Het is heerlijk zonnig winterweer. Zwaar vind ik het niet, juiste wel leuk die afwisseling, heuvel op, smalle paadjes, een breder stuk, hier een daar een beetje modder, maar bijna nergens een langer dieper stuk nat of glibberig.

AngeliqueBtrack

Bovenop de hoogste heuvel staat nu ook Henny om te zeggen hoe goed het gaat en meteen glij ik uit, maar sta ook meteen al weer op. Voor de korte cross moet ik 2 rondjes lopen en het gaat lekker. In de eerste ronde word ik nog weleens ingehaald, maar in de tweede ronde haal ik steeds meer zelf lopers in. Wel word ik natuurlijk in de tweede helft van die tweede ronde ingehaald door de echt snelle wedstrijdlopers die 4 rondjes lopen. Het is op de smalle paadjes ook even zoeken hoe en wanneer je iemand voorbij gaat, zal ik er even achter blijven of toch even aanzetten om er voorbij te gaan. Dat geeft soms even de gelegenheid om iets te herstellen, maar dan toch maar er voorbij. Het laatste stuk: het gaat lekker, toch maar een klein beetje versnellen dus en daar is al de laatste bocht naar de finish. Ik ben nu ook wel benieuwd naar mijn tijd, deze blijkt 29:50 uur. Mooi binnen het half uur, al ging het daar nu niet om.

Al met al zeer tevreden over de ervaring op zondagochtend, heerlijk gelopen, lekker buiten geweest en zeker ook gezellig met elkaar!

Angelique Bosch

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>