aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

(Door Pieter den Edel - AU looptrainer 3 bij WZK Tri-team)

Achter de wolken schijnt de zon...vandaag (10 januari 2016) de Den Haag Marathon maar dan de strandversie, altijd een in januari en een in juli. Ik kies vaak voor die van januari, gewoon omdat die mooi past in de voorbereiding op Texel en de Jan Knippenberg Memorial (60 km). 
Nou, zullen jullie denken, 60 km loopt Pietje wel toch? Ja, maar dit jaar gaat de lat omhoog. Wat, verklap ik nog niet ha ha.


Eerst vandaag, twee weken na de 6 uurse van Epe, vroeg ik aan de benen: "hebben jullie er zin in?". En volmondig JA, maar niet te hard geen toptijd, oké hmm oké, deal.
 Het weer en het strand waren er ook niet naar, en een keer 42 kilometer relaxed hobbelen is ook heerlijk. 
Nou voel ik nooit druk stress of wat dan ook. Ik loop omdat ik het leuk vind...niet omdat het moet maar omdat het kan. Om 
08:45 op de fiets naar De Haagse Roadrunners, leuke club ben er al een beetje kind aan huis.
 Veel bekenden vandaag, veel goede ultralopers: Tobias Lundgren, Jan Van De Erve, dat beloofd wat. Om 
10.00 we gaan mak an vandaag, dat heb het beloofd aan de benen.
 Ik loop deze marathon voor de 6de keer geloof ik, en ken de route wel. Lekker de duinen door, bij het Zwarte Pad links de Pier, en dan naar Noordwijk in een rechte streep.
 Windje in de rug op 11 km per uur prima genieten. Strand was redelijk, na 5 km natte voeten, ach die drogen wel weer.
 Loop al snel in een groepje met later blijkt Mildred Haans. Kletsen over doelen en plannen. Leuk praten over wedstrijden van 80/100 en 200 kilometer ha ha, zij loopt hem 2 keer 84 km als training voor de Dutch Coast ultrarun by night de 100 Mijl.
 Als trainer kan ik dat beamen: een mooie lange duurloop TOP.
 Laat het tempo wat zakken want ik zie aan het zand dat er een forse wind staat. Ik maak ff een sanitaire top bij een strandtent en hobbel verder, heerlijk die relaxte loopjes.


Dan Huis ter Duin, banaantje eten en drinken en dan 22 km wind tegen, zet de mind op Ultrapietje! 
Stoepen het gaat vloed worden en we krijgen hagel regen brrrrr. Bij Katwijk is er een zeehondje op het strand, ff kijken leuk lief beesie, hij blaft niet ha ha. 
Bij de verzorgingspost neem ik een banaan en een flesje mee. Als ik doorloop en de regen verandert in een hoosbui denk ik aan de vrijwilligers die er staan voor ONS toppers allemaal. 
Krijg koude armen, heb wel handschoenen aan en een buff op het bolleke. 
Na 20 minuten stopt het en komt de zon door achter de wolken vandaan, hij geeft een knipoog.
 Loop op een tempo wat me naar 4 uur 30 gaat brengen. Prima benen, doen geen centje pijn en dan kan ik dinsdag weer gewoon meetrainen met mijn marathon groep.
 Ik ga mensen inhalen met dit tempo, ja, het is een zware editie idd. Ja, maar ik loop op 80%, ik kan het wel verstandig zijn :-). 
Strandlopen, wat is het toch mooi! De zee, de wind, strijden tegen de elementen. Mentaal krijgen ze mij er echt niet onder. Heb de wind mijn vriend gemaakt, het zompige strand ook. 
En dan het onvermijdelijke: de finish in 4:28, dik tevreden, de douche in en wat eten en drinken.
 Zit te kletsen met wat ultra's over plannen en doelen: 6 uurse, 12 uurse wedstrijden van 220 km, leuk ook een 24 uursloop. Aan de tafel naast ons worden de ogen steeds groter ha ha ha. 
Nee, eerst de JKM en wat korte wedstrijden voor de basis snelheid.


"Tot dinsdag, groep Pietje jullie trainer is weer wat ervaring rijker, bedankt thuis dat jullie altijd achter me staan.
" Oh ja, ben 20ste geworden van de 41.... Ga nu frikadellen en kroketten frituren en bier drinken.

Ciao Ultrapietje

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>