aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Soms weet je gewoon niet of je een wedstrijd wel kan lopen, gewoon weg, of je dan nog wel in Nederland bent. Huh, nee we gaan niet weer naar de Canarische Weilanden of wel:-). 5 December ligt op de loer en ja dan is het altijd maar weer de vraag ben ik lief geweest of niet...

Komt Sint Nicolaas met zijn pieten mij wel of niet ophalen? en op transport naar Spanje. 5-12 D-Day de klok slaat 00:00 geen inval ik mag blijven, had van te voren wel een verzoek gedaan 'mochten jullie me ophalen dan wel graag Gran Canaria'. Sinds 1 December ben ik in de mooie positie om lopers te begeleiden coachen trainen fysiek en mentaal naar de halve en hele marathon, dan kan je als trainer natuurlijk niet achterblijven. Bovendien stond in de Volkskrant dat ultralopen goed is voor het kraakbeen alleen blijken je hersenen ervan te krimpen, nou ben ik nooit verder gekomen dan de Mbo en heb net mijn licentie trainer dus dat zal wel mee vallen. Toch mis ik de trainingen in het Vondelpark Victor Bogers jij ook? iets met zuur:-) 2 Feyenoorders in het Vondelpark veel gekker moet het niet worden. En als je dan van de leraar een echte Amsterdammer genoemd wordt heb blauw gelegen hahahaha.

Maar mijn verhaal wordt weer net zo lang als de lopen, 08:00 de wekker bakkie espresso yoghurt met muesli geen poespas en 9:15 naar Spike city ik wist al dat er veel bekenden zouden zijn. Kom graag daar altijd goed georganiseerd en loop er altijd lekker en elk jaar sneller kom er voor de 4de keer de eerste was met Guus van Veen3:47 daarna 3:42 toen 3:37 en nu 3:36 er zit groei in ultrapietje. Het was 4 weken na de Berenloop en dan ben je wel goed hersteld van de marathon tis maar net hoe je ermee omgaat hahaha.10:00 arrivé weet inmiddels wel waar je moet parkeren , nummer halen. Inlopen doe ik vandaag niet sta te kletsen met andere ultralopers.

11:00 start en waar is de pacer van 3:30 die is waarschijnlijk niet braaf geweest en zit nu lekker op Lanzarote:-). Dan maar zelf hollen op gevoel dat gaat Forrest Gump goed af hoor vlak hollen loop in een groepje met ja wat Belgen een Franse dame en een restje, was begonnen met voorstellen maar met 4:52 min/km hadden ze zoiets van Gump opzouten, oké joh. Het loopt lekker de wind blaast Pietje af en toe van links naar recht en dan weer vol op kop ben ik ff blij met Mn klaasvaak muts,anders heb je een hele koude bats. 15 km 1:14 mooi dan gaat 30 in 2:30 want we hadden nog een paar fikse stukken wind tegen. Bij de verzorgingsposten maak ik er een soort picknick van drinken eten heerlijk, ja waarom stress. 21 in 1:45 netjes Pietje inmiddels was het al inhalen geblazen, de een na de ander werd van de weg geblazen hahaha. Dan gebeurt iets wat ik niet wilde ik kom op een heel lang stuk alleen te lopen wind vol tegen, en ja wat doe je dan omschakelen en denken aan de twee Jan Knippenberg Memorial wedstrijden die ik gelopen heb met 60 km wind tegen lekker stoempen en kleunen. 40 km 3:26 PR zit er alweer niet in helaas ik bak er weinig van de laatste tijd:-) Laatste lusje en dan de baan op en 3:36:19 tevreden absoluut.

Hardlopen is mooi lekker strijden met lichaam en geest. Dacht vandaag ook weer aan Guus en de mooie woorden 'Je bent de laatste jaren zo gegroeid als loper en als mens'. 2010 was hij mijn haas, nu ben ik soms haas maar ik ben vooral mezelf en heb heel veel zin om mijn groep te begeleiden en de loopervaring die ik heb te delen, naar de Marathon Rotterdam en de Leiden Marathon, want finishen op de Coolsingel is onvergetelijk en Leiden is een home game en bier na afloop....

Ciao Ultrapietje.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>