aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

And that day for no particular reason I decided to go for a little run

Ultralopen waarom eigenlijk het is afzien pijnlijden 4 dagen achterstevoren de trap af waarom? Ik kan je er eerlijk gezegd geen antwoord op geven. Of wellicht wel een beetje het mentale spel, de strijd tussen lichaam en geest het lichaam mag niet naar de geest gaan luisteren, en de laatste meters naar de finish die zijn altijd te kort. Hardlopen begon bij mij als uitdaging op de 10 km met drie vrienden en kijk wat er van komt van 10 naar 100 een soort 'Start to Run' ik mag volgende week bij de training zijn hahaha.

Dan de 'Run in Winschoten' al jaren lopen er Wassenaarders daar Guus, Jacob en ik vorig jaar mijn debuut, dat ging goed maar heb wel heel veel geleerd van die afstand en hoe je hem moet (mag) lopen ook eten en drinken. Tijdens de 9 uurse van Haag Atletiek getest met Fantomalt een langzame vloeibare koolhydraat en smaakloos Super spul voor mij liep vrij soepel na 84 kilometer dat was gelijk de Yes om wederom naar het Hoge noorden af te reizen en mee te doen aan het officiƫle WK & NK op de 100. Drie weken na de 84 een marathon en daar was die weer de bevestiging dat ik er klaar voor ben, ook ging er weer een estafette ploeg van het Tri-Team mee altijd mooi maar die lopen wel heul erg hard.

Het allerbelangrijkste is Sonja. Mijn persoonlijke verzorging mentaal coach gaat mee en we maken er gelijk een lekker weekend van in een hotel van van der Valk waar je dan op zondag het halve ontbijt buffet leeg kan eten. Vrijdag 11 September gaan we 259 kilometer rond 17:00 bij de sporthal nummer halen en gelijk twee bekenden, ff praatje spanning hoe zal het gaan nou tot morgen bij de start. In het hotel lekker gegeten een lekker biertje en de traditionele wedstrijdbespreking ja want die houden we erin na de SUPER race op Texel. En dan D-Day 'let's rumble' strijden racen gaan, 10 minuten voor de start kom ik mijn held tegen. Giorgio Calcaterra, winnaar in 2011 en 10-voudig winnaar van "Del Passatore" een ultra in Italie van 100 km. Startvak in lekker naar achteren zo voorkom je te hard starten, ik was aan het handen schudden van mede ultra's ff kennismaken ja je loopt toch 100 km in dezelfde Arena dan is het wel zo netjes om jezelf voor te stellen. 10:00 los yess ik mag maanden hard getraind en met hard bedoel ik ook hard, heb na de 84 km en de marathon geen lange duurloop meer gedaan maar vooral veel kort snel werk in zone 3-4. Dit ook op advies van een oud Nederlands kampioen Joop Keizer (6:53) op de 100 km, bizar zo hard.

Als ik dan thuis zeg ik train nu minder lang schieten ze pardoes in de lach, heb de lange slopende duurlopen geschrapt van 6 uur leermoment van vorig jaar toen was ik niet 100% fit aan de start en nu wel. Ronde 1 en 2 en 3 loop ik mee met Nitish een zeer goede ultraloper kletsen en onderweg eten en drinken best gezellig is ultralopen kletsen eten drinken, bovendien is de ambiance in Winschoten ONWIJS voor veel mensen is het een jaarlijks feestje vlaggen hele tenten en disco's buiten BBQ en en bier drinken. De Tri-Team tent was ook voorzien van alle gemakken waterkoker stoelen etc. een soort minicamping. Ik loop goed soepel en vlak 50 km dik onder de 5 uur en dan komt die DIP kolere een forse zeg linker hamstring,voet rug en ik denk stoppen tis klaar maar ik weet bij de tent staat mijn Sonja en als verassing Coby, John en Vanessa Gras wat een surprise 260 km rijden speciaal om naar mij te komen. Na de peptalk en het risico dat ik de hotelrekening van John moest betalen toch doorgegaan en dan gebeurt wat je eigenlijk wel weet je komt eruit, en als dan ook nog Joop Keizer langs de kant staat te schreeuwen "nu doorgaan je loopt geweldig".

Vanaf dat moment begint het mentale spel de strijd en strijden kan ik tegen de pijn de dips doorgaan, je denk aan alles ook aan je moeder die 4 jaar geleden knokkend de laatste week van haar leven in ging en dan denk je wat loop ik te mekkeren. 70 km, Sonja zegt je bent heel veel sneller dan vorig jaar en de vorige ronde hatse Run Forrest Run....bij de molen staat Coby 'je bent een topper". Op naar de 80 ik speel met het publiek mensen zijn zo enthousiast en trots en ook doet het vele bier zn werk inmiddels bij de kroegen en dan is het handig een naam op je startnummer. Na 9 uur hollen bereik ik de 84 ik loop sterker dan in Den Haag dit gaat hem worden een PR en ik weet ik loop hem uit, nog maar 20 dat is rondje Katwijk. Langs de kant Joop Keizer "doorgaan nu doet het zeer maar als je stopt ook". Bij de 90 km banaan en magnesium ik ga een PR lopen maar het mooiste ik ga hem uitlopen de 100, inmiddels is het gaan regenen en die kou slaat op de bovenbenen die toch al zeer doen, ik denk aan de woorden van Guus zeiken doe je maar na de finish haha.

95......96.......97......Richard fietst mee die gaat weg bij 98.5 en dan 99 km ik ruik de finish daar gaan we wat er door je hoofd gaat is onbeschrijfelijk alle pijn is weg je vliegt naar de finish je bedankt de Vlinder, je ziet de streep de klok 11:06 41 minuten sneller dan vorig jaar nooit verwacht Son hangt de medaille om we did it again. Gelijk worden de plannen al gemaakt voor volgend jaar mag ik weer voor de 100 lekker doortrainen en dan onder de 11 uur. Op het moment dat ik dit schrijf loop ik als oempaloepma ach dat komt er van als je op een dag beslist dat je weg gaat voor een little run.....

Ciao Ultrapietje

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>