aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Wat is er leuk aan 9 uur lang rondjes rennen van 1861 meter, start op de baan dan via de Laan van Poot de duinen in en weer terug via de Laan de baan op? Ik kan het lastig uitleggen, ik zou zeggen probeer het zelf eens:-). Na een lekkere training van 50 km door het Amsterdamse bos was het vandaag de opmaat voor de test om te kijken of ik klaar ben voor de Run Winschoten. 50 km rennen en er weinig last van hebben is best grappig dus vertrouwen was er, doel was 6 uur soepel en zonder al teveel problemen lopen, voelen de benen en de geest dan nog oké dan gaan we door.

Had Fantomalt besteld om te testen, het is een soort krachtvoer voor verzwakte baby's, hahahaha maar in de ultrawereld veel gebruikt, omdat het niet zoet is en heel veel koolhydraten bevat. Om 08:15 ben ik bij HAAG Atletiek eerst op de foto met alle solisten en dan ieder apart, nou fotomodel wordt ik niet hoor:-). ff praatje hier en daar iedereen kent elkaar een beetje van gezicht en andere loopjes, zoveel Forrest Gumpen heb je niet. 09:00 we mogen en uiteraard ik ga te hard, indammen rustig het is 9 uur en geen marathon, Laan van Poot op en dan de duinen in een klimmetje leuk ja nu wel na 5/6 uur gaat die tegen staan dan is het net de Mount Everest.

Loop stukken samen met Jeroen die zegt: "bevalt je de babyvoer?", ik zeg ja prima nog ff en ik ga krijsen, wel moet ik na 2 uur de baan af en het toilet in om mijn luier te verschonen:-). 3 uur verder, 30 km in de knip, ik loop lekker de uren glijden voorbij. Ik eet, drink, eet en dan neem ik een krentenbol, bamm na 5 minuten misselijk sta bijna de kotsen. Wandelen het zakt, hardlopen hij komt omhoog. Wandelen dan maar even denk ik als het niet minder wordt is het schluss. Dan komen Tineke Haitsma-van Dijk en Jan Willem Haitsma de baan op, ze wachten me op en ik wandel 5 minuten en de misselijkheid zakt lopen dan maar weer.

Nu gaat het los: 6 uur en 58 kilometer, ik loop soepel let op mijn houding navel in, bekken kantelen arm inzet losse polsen. 6 uur ja ik ga door ik app af en toe de tussenstand naar huis als ik de Fantomalt maak. 7 uur 67 km: met nog twee uur komt mijn tweede doel de 80 km in zicht. Ik lap lopers voor de zoveelste keer voelt goed, tempo op 10 km/u. 8 uur en 77 km: ik mijmer over de de Run 100 km oh wat had ik het vorig jaar zwaar al na 40/50 km en nu ik ben een ultraloper, ik doe maar geen vreugde sprongetje want dan sta ik gelijk geparkeerd met kramp. Want zeer doet het wel hoor, maar ik strijd met de geest en het lichaam. Mentaal een lekkere veldslag net nu het 200 jaar na Waterloo is:-). Op 80 km haal ik in na 8 uur en 25 minuten Hennie van Velzen. Hij zegt nog twee rondjes, ik zeg alles doet zooo zeer niet mekkeren doorgaan. Na 8:51 uur is de gps leeg ook raar er zijn toch meer lopers die een blokje doen van een paar uurtjes.

9 uur een soort luchthoorn klinkt en we moeten stoppen goh wat rot ik doe een poging op een randje te gaan zitten, nou ik kan je zeggen mensen van 100 doen het makkelijker. 231 restmeters en ik loop nou loop strompel terug naar de baan de estafette lopers vinden ons allemaal helden, zegt er een is dat zou niet saai 9 uur rondjes ach nee hoor ik heb toch een soort van dwangstoornis:-).

Bij het inleveren van de chip vragen ze of ik ff wil wachten omdat ik wellicht in de prijzen gevallen ben van de 16 lopers ik zeg nou oké maar ik geloof het niet zo, uiteindelijk 5de geloof ik de officiële uitslag staat er nog niet op. Ik had denk ook niet van het podium af gekomen hahaha. Ik bedank de organisatie voor de fantastische dag en tot volgend jaar:-). Dit was de langste duurloop voor Winschoten nu nog een marathon en de minuten training van Joop Keizer en laat die 100 maar komen, daar zijn de rondes 10 km maar 10 dus dus voor je gevoel korter:-)

Groetjes
Pieter de ultraloper.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>