aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Af en toe moet je eens iets anders doen en wat is dan mooier om me maar eens te wagen aan een heuse Ultra rail over de Sallandse heuvelrug. Ja, het is iets verder weg maar al carpoolent met broerlief en nog een ultraloper kom je een heel eind, zaterdag om 05.15 gaat de wekker ff koffie eten de hond uit, die snapt er gelijk geen ruk meer van zo vroeg! als die er maar niet aan gaat wennen.

06.30 komt Jos we gaan naar Den Haag, pikken Jeroen op en gaan op weg 2 uur rijden en dan komen we aan in Nijverdal. Heb je dan ook Nijverheuvel? hahaha. Alles is top geregeld, nummer halen omkleden en dan naar de start. Ik start een beetje achteraan vandaag, geen tijddoel is lekker lopen. Fartlek gratis krachttraining en dat zal gebeuren ook. Al binnen ligt er een loper op z'n plaat ja een trail is niet vlak; wortels, kuilen echt alles kom je tegen. AL snel loop ik lekker soepel heuvel op, korte pas en goed letten op de armen heuvel af pas verlengen en voorover leunen.

Na de eerst 25 km komen we langs de start en gaan we nu een lus zuidwaarts, hopla een steile zandheuvel nou knallen maar. Onderweg bij de verzorgingsposten is het een walhalla van lekkers chips, suikerbrood, vlaai koek etc. etc. Ik neem ook ruim de tijd om te eten en drinken. En wat gebeurt er als je suikerbrood eet en cola en bouillon drinkt? Tadaa, een kilometer boeren hahahaha. Ik loop best wat stukken alleen, loper voor me is ver weg en plots duiken er 5 ree├źn op. Fantastisch, dit is genieten, dan komen er heuvels die iets hoger zijn, lang klimmen maar eenmaal boven een mooi uitzicht.
Vanaf kilometer 35 haal ik zo af en toe een loper in. Doet me goed, ik voel me fris heeerlijk maar het is nog wel steeds opletten. Geen valpartijen, de 40 km gaat in 4 uur, perfect. De laatste 10 hebben ze er voor de verandering een flink stuk mountainbike track in gedaan, veel draaien klimmen smalle paadjes geinig allemaal ik geniet. Dan de laatste 3 km is het onder of boven de 5 uur, ik versnel toch hihi en net niet. Kom met 5:03 over de streep, genoten dit was een prima training voor de 60 van Texel op tweede paasdag....Nu lekker tukkie doen en zie jullie.

Groet
Pieter den Edel.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>