aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

triteam ultraloop

Zaterdag 13 september stond voor een aantal WZK Tri-team leden al heel lang op de agenda: de RUN van Winschoten werd zoals altijd dat tweede weekend van september georganiseerd. Voorgegaan door ultraloper Guus van Veen, die in het hoge Noorden meerdere malen  de 100 km solo heeft volbracht, klonk op deze prachtige dag voor Jacob van der Meulen (3e maal) en Pieter den Edel als debutant op de 100 km het startsignaal. Even later debuteerde Diana Ruygrok  op de 50 km . Deze drie kilometervreters  werden aangemoedigd door hun clubgenoten van het Estafette team dat met 8 lopers de 10 x 10 km estafette zou gaan lopen, en daarnaast nog een aantal trouwe supporters.

Altijd is het een speciale sfeer in Winschoten, die mede tot stand komt door de Winschotenaren die er de hele dag een waar feest van weten te maken met hun aanmoedigingen, zelf georganiseerde buurtfeesten, muziek en versierde straten. Ook nu was het weer bijzonder, geholpen door het prachtige weer.

De eerste rondes door de plaats Winschoten via gezellige straten naar Heiligerlee en weer terug naar het centrum van Winschoten, waren voor de ultralopers een kwestie van behoudend lopen om zoveel mogelijk de krachten voor later te sparen. Ondertussen liepen de lopers van de estafetteploeg stuk voor stuk zo hard ze konden,  om een degelijke teamprestatie neer te zetten. Een mooie gelegenheid voor iedereen om te kijken waar ze stonden. Het team, bestaande uit Wil Grim (2x) , Tineke Haitsma (2x), Caroline van Weerlee, Henny de Kievit, Fleur Geerlings, Willem Hasekamp, Ruud van Stiphout en Els van Deursen wisten een gemiddelde tijd van zo’n  50 minuten per uur vast te houden.

Ondertussen,  bij de ultralopers, ging het dan de één, dan weer de ander wat zwaarder af. Bij de verzorgingspost , bemand door Karel de Rooij, was alles voor handen om de lopers te voorzien van een natje en droogje, en werd iedereen onder luid gejuich binnengehaald en/of aangemoedigd . Zo ging het de hele dag door. De supporters waren ook op de route te vinden om de lopers bemoedigend toe te roepen, dat was met name voor de steeds vermoeider rakende ultralopers een hele steun.

Diana Ruygrok werd als eerste Wassenaarse loopster binnengehaald op haar 50 kilometer, die zij wist te volbrengen in  5.35.56 uur. Heel wat uren later finishte de laatste loper van de estafetteploeg in een totaaltijd van  8.23.42 uur. WZK Tri-team bleek als  52ste  team te zijn gefinished in een enorm veld met 229 teams. Daarna begon het lange wachten op de binnenkomsten van Jacob van der Meulen en Pieter den Edel, die dapper streden en de man met de hamer verschillende keren hebben moeten bestrijden. Hoe zwaar het ook werd, beiden gaven niet op. Jacob wist voor de tweede maal te finishen in Winschoten met een gelukzalige blik in de ogen en de armen opgeheven, in een tijd van 11.07.10. Nog later – het was echt al donker in Winschoten – kwam Pieter over de streep in 11.37.38, volkomen leeg, alles gegeven. WZK Tri-team is met recht trots op deze ultra-kanjers.  350 kilometers binnen 12 uur met 11 Tri-teamers, een unicum!

Wilt u in een ongedwongen sfeer en onder deskundige leiding meetrainen voor een meer bescheiden afstand, bijvoorbeeld voor de 15 kilometer van Wassenaar? Dat kan op dinsdag- en donderdagavond van 19.00 tot 20.30 vanaf de WZK clubruimte in het Sterrenbad. 

Tineke

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>