aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Voor mij een van de mooiste klassiekers in de ultraloopsport is de JKM omdat die wordt gelopen ter ere van Neerlands ultrapionier Jan Knippenberg, een zeer goede ultraloper en een bijzonder mens, maar geloof me elke Ultraloper is apart.Zaterdag 05.00 de wekker, ff eten en dan om 06.00 op de fiets naar Leiden CS ik had geen dwaas kunnen vinden die me naar Velsen Noord wilde brengen helaas, maar trein en bus werken ook prima.

In Beverwijk worden we door de organisatie opgehaald en naar de start gebracht. Die is bij restaurant See You. Ik see veel bekenden, sta ff met Martien Baars te kletsen de man van de organisatie die herkent me aan m'n paarse jas en koppelt me aan Guus die afgelopen nacht als verzogingspost op het strand stond voor de hele JKM (125 km). 09.00 na een toespraakje van Mikel de zoon van Jan mogen we weg. De wind is noord oost en best fris dus jasje aan. Wel loop ik in korte broek, heerlijk. Het strand is goed, dat was twee jaar geleden wel anders. Al snel loop ik voor m'n gevoel redelijk voorin. Er zijn 56 starters, kan goed tempo houden en zo zegt de Tom Tom op 42 km 4 uur, ik denk nou dat gaat wat worden mijn PR op de 60 km gelopen op Texel vorig jaar staat op 6.22. Ondertussen haal ik 125 km en 60 km lopers in, die pep ik op en zeg nog ff klein stukkie ik zie je in Den Helder daar nemen we een biertje. Ik kan bij de posten goed drinken en eten: banaan, tukkies, cola en water. Ook heb ik wat gelletjes bij me die neem ik met water. Bij de laatste post 15 km voor de finish denk ik ff terug aan 2012. Hier stapte ik toen uit en nu voel ik me fit en neem een lekker boullionetje en ga verder, ff vlug rekenen als er nu geen gekke dingen gebeuren en dat weet je maar nooit kan ik binnenkomen in 5.45 en dat zou een waanzinnig PR zijn. Ik krijg ff tranen in m'n ogen en een brok in de keel.

JKM Pieter 2014

Het laatste stuk gaat buitendijks naar de tennisvereniging alwaar de finish is, ik zie de boot naar Texel gaan en krijg heimwee naar dat mooie eiland waar ik ooit een keer hoop de 120 km van Texel te mogen lopen. Weer ff een fisherman's friend momentje.....5.40 nog een klein stukkie en pats 5.43 een waanzinnig PR! Wat ben ik hier blij mee, ook met het feit dat ik de medaille omgehangen krijg van de weduwe van Jan met daarbij drie zoenen.....Nu de bar in en na de chocomel lekker op huis aan. Pap is er om me in lekkere luxe naar huis te rijden, daar ga ik de douche in. Nog ff snel een verjaardag de straat achter ons, een paar lekkere koude biertjes en nu ja nu gaan de benen echt omhoog. Voel ze al, ben diep gegaan vandaag maar dat was ook een beetje het strijdplan.
Tot donderdag fijne paasdagen het zoeken van eieren is een mooie uitloop training.

Adios,
Pieter den Edel (60-22)

PS Pieter, namens alle leden, de trainers en het bestuur van harte gefeliciteerd met je PR. Je prestatie maakt grote indruk.

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>