aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Omdat er naar mijn idee te veel weken zitten tussen de loop in Uithoorn en de volgende loop van het ZZ circuit in Leiden, heb ik Henny gevraagd naar een leuke en gepaste loop. Vol goede moed vertrokken naar Delft om een wedstrijd te gaan lopen in het Delftse Hout. De omstandigheden waren goed, koud, droog en veel wind. Na het inschrijven (2 euro) heb ik mij goed warm gelopen en het parcours verkend. Ik was er klaar voor! Dus voor mijn kon de wedstrijd beginnen.

Om 11 uur klonk het startschot. Alle lopers vertrokken tegelijkertijd. Dus de 5, de 10 en de 15 km. Door de harde wind was het niet mogelijk om een start en finish vlag op te hangen daardoor was de startlijn niet geheel duidelijk voor anderen die later kwamen. Daar ging mijn goede plek! De route begon over een geasfalteerd fietspad en deze werd gevolgd door een deel door 'n bos toen weer het fietspad op, waar al snel de finish van de 5km volgde. Ik moest linksaf om nog een ronding van 5 km te maken. Had ik toch bijna de waterpost gemist! Na 7 km zat ik best stuk, ik was misselijk en moest ik mezelf herpakken om het groepje waar ik mee liep niet te laten lopen. Met de wind in de rug pakte ik me terug en bij km 9, waar de weg recht toe recht aan ging, liep ik mij los van 't groepje en versnelde ik.

Toen ik het bord zag, met nog 500 meter tot de finish ben ik wederom gaan versnellen en bij het 300 meter bord kon ik de klok zien waardoor ik mijn eindsprint inzette, met als gevolg dat ik nog 2 medelopers in heb gehaald en een mooie tijd heb neer gezet. Mijn eindtijd 39.19. Ik ben zeer tevreden! Mijn PR verbeterd met 27 seconden.

Ik heb zin in de komende weer te trainingen tot de loop in Leiden. Ik ben blij dat ik lid ben geworden van het TRI Team, want er is voor mijn nog een hoop te leren.

Groeten Richard de Smit.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>