aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

(Door Willem van Vliet)

 

Beste sporters, dit is weer eens een ouderwets weekendje sporten geweest, een weekend waar ATB'n en lopen centraal staan. Het nieuwe jaar begint [voor mij althans] in Egmond. Zaterdag 11 januari om 11.30 uur reizen Rob en ik af. De strandrace Egmond Pier Egmond staat op het programma. Om 13.30 uur worden we vrij gelaten en wat me altijd weer opvalt, dat er toch wel heel veel mensen aan dit evenement deelnemen. Ons vak moest nog even wachten, en precies voor onze neus gaat bij de start iemand lelijk onderuit, maar wordt weer overeind geholpen en vervolgt zijn weg. Het is prima weer en Eelco, Rob en Kees G. zijn ook van de partij. De wind hebben we de heenweg mee en komt schuin uit zee. Het strand is niet optimaal, een beetje kort en sompig. Dus pittig om te rijden. Wel veel pechgevallen, en veel valpartijen, door het korte strand en het losse zand. Het draaipunt is ook op het strand, dus niet meer door de duinen. Wel op de terugweg halverwege weer over het duin en weer over de parkeerplaats en weer terug het strand op. En de wind schuin tegen, ik rijd in een prima groepje waar de kop ook overgenomen wordt, tot een km of 3 voor het eind. Toen mocht ik het alleen doen. Ik heb het nog niet meegemaakt maar het was 8 graden boven nul. Een prima rit en met een goed gevoel weer naar huis. En uitrusten voor de zondag voor de halve marathon. 

 

Zondag 12 januari, om 10.30 uur samen met Anneke weer naar Egmond, normaal zouden we daar ruim op tijd moeten zijn, maar we kwamen in de file voor de rotonde bij het AZ stadion, met nog een uur te gaan zit ik me op te vreten, ik zie de bui al hangen. Gaan we het redden. Eenmaal daar voorbij rijdt het weer redelijk door. Met nog 20 minuten te gaan en nog even veel tijd om te starten rest me nog maar 1 ding. Bijna in looppas tas inleveren en als een speer naar de boulevard. Ik loop het vak in en hoor gelijk het startschot. Dus ik sluit achteraan in de rij, door Egmond heen, [geen doorkomen aan] en dan het strand op, schuin de wind van voren en 6 graden boven nul. Het wordt vloed, dus ook weer een kort strand en mul zand. Het is dringen op zo'n smal strookje, en zeker als je haast hebt! Maar het is geen doen zo. Het kost veel energie en is erg frustrerend. Ik leg me erbij neer en haal in waar mogelijk is. In de duinen is het al niet anders, maar er komt wat meer ruimte. En met het zonnetje in de rug gaan we weer op Egmond aan. Een prima dag om te lopen. En een prima georganiseerd evenement. En met 1.41 uur op de klok kom ik over de finish. Uiteindelijk niet ontevreden. Ondanks de slechte start. Ik kijk weer terug op een sportief en gezellig weekend.

Gr. Willem

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>