aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Zaterdag 21 december om 00.00 uur moest het gaan gebeuren. Nou niks moet, lol hebben in het lopen dat is het belangrijkste maar aangezien ik volgens mijn jongste dochter een beetje koekoek ben (gelijk heeft ze). Zaterdag 00.00 uur de start van de Langstenachtloop. Ik hoorde op het journaal dat het de korste dag was dus de langste nacht. He, slim he? en dan hebben ze in Santpoort de 2e editie van deze loop, vorig jaar mijn debuut en best een lekkere afstand gezet van 87 kilometer. Doel was om erover heen te gaan.

Daar ga je dan, 22.00 uur met kleding en diverse reserve setjes want ze hadden best herfstachtig weer op de planning staan, veel wind ook. 22.45 uur kom ik aan, veel bekenden, omkleden wat doe ik aan? Ik weet het: de driekwart tight, compressie kousen, thermoshirt en het paarse jasje en de buff lekker over de oren. OK, als een soort Klaas Vaak muts, gelukkig is het geen modeshow. Ultralopers zijn toch een tikie anders ha ha ha.... Stoel met de krat gels, chocomel, cola, zoutjes, sportdrank, lolly's etc. Was net een dependance van de Aldi☺. Dan is het 00.00 uur, we mogen, ik ga lopen op 6.00/6.30 de km en probeer dit zolang mogelijk vol te houden. Al snel loopt het veld weg, ik weet behouden te starten en tik de uurtjes weg. Af en toe plassen mooi helder top drink goed dus.

Eten gaat ook goed, dan bij 5 uur en 46 km komt de eerste dip. Alles in het lichaam wil slapen, 't is ook gek normaal slaap je, nu ben je actief aan het doen ha ha. Ik weet, je komt uit je dip en komt weer in een flow maar wanneer het duurt ff. 6 uur 52 km: hier onderling is de sfeer top. 7 uur 60 km: deze dip duurt lang, ik besluit schoenen te wissellen en een extra T-shirt. Ook schakel ik over op thee met banaan, dit blijkt een goede zet. Het kan ook zomaar verkeerd uitpakken maar vertrouw erop dat mijn maag veel kan hebben. Ook denk ik aan alles en iedereen die thuis meeleven. De WhatsApp groep, geweldig! En langzaam kom ik de dip te boven. 8 uur 69 km: ook wordt het licht, ff een lastig moment. We hebben de flow weer, nog drie uur. 9 uur 76 kilometer: nog 11 km en ik heb hem! En hee daar zijn Henny en Willem, TOP! Ik hoor dat ik soepel loop en dat het er goed uitziet, nou het voelt echt wel anders door de schuine baan last van de heupen en de hamstrings. Maar geen gemekker, de pijn blijft en wordt niet erger. Dit is Ultralopen een mentale strijd met je lichaam. 10 uur 83 kilometer: Henny ontpopt zich als een mentale coach voor alle ander ultra lopers(sterren). Dan ergens rond de 10 uur 30 loop ik hem, mijn PR hij is binnen, ff een tinteling door het lichaam. Nu is alles bonus, hier heb ik voor getraind, hiervoor heb ik de steun van het gezin voor gekregen. Pappa ga je alweer lopen? de Makrelenloop en als toetje de Spark marathon die heb ik vorige week ook nog gelopen in 3.36 uur.

Mentaal ben ik oersterk 88/89/90, inmiddels ben ik in het klassement geklommen naar plek 4 van de 20 lopers. Onderweg het ene naar het andere compliment, je loopt super en dat jij nu nog zo kan lopen. Uiteindelijk kom ik uit op 96.713, dat is 10 km meer dat vorig jaar. Ben hier zeer en zeer blij mee. 2013 was een TOP jaar. Ff omkleden en dan lekker naar huis, bad in en eten en benen omhoog, de rest van het jaar doe ik heel weinig meer ff een klein winterslaapje...Ik zeg maar zo na gedane arbeid is het goed rusten. Biertje smaakt zoooo lekker...

Ik wens iedereen fijne dagen oh en iedereen bedankt voor de lieve berichten....en support.

Groetjes Ultrapietje

Voor de foto's dien je op deze link te klikken.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>