aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

1300 Strijdlustige renners, waaronder een aantal Tri-Teamers, op de mooiste dag van november. Het is guur geweest deze maand. Eerder in november bevroren strandwandelaars door ijzige omstandigheden en vlogen vliegeraars hun speeltuig achterna door toedoen van onberekenbare rukwinden. In aanloop naar de 10e editie van de Rabo Beach Challenge werd gevreesd voor een herhaling van het grillige weer.

Niets was minder waar. Op het strand tussen Scheveningen en Noordwijk kreeg de wind de vlaggen nauwelijks strak. Het herfstbriesje werd bij tijd en wijlen aangenaam vergezeld door zonnestralen. Als gevolg van de volmaakte weersomstandigheden stonden er 1300 strijdlustige renners aan de start op de mooiste dag van november. Helaas hadden Peter, Bert, Marco en Willem H af moeten melden en waren Willem van Vliet met 1:48(1e), Rob v Veen(2e), Albert v Kooij (3e), Hans v Veen (gedeelde 3e), Jan Willem Haitsma(4e), Katja Bollen(5e), Guus van Veen 2:20(6e), die de hardloopschoenen heeft omgeruild voor een paar fietsschoenen, van de partij. Leuk om te zien dat hardlopende en fietsende Tri-Teamers elkaar kruisden nabij Wassenaar. Petje af voor Guus die op de fiets naar Scheveningen was gekomen voor de 45km race en vervolgens doodleuk weer terugfietste.

BC1
Ondanks het mooie weer kregen de 1300 deelnemers geen tijd om uitgebreid bij te bruinen. Direct na het startschot werd er gereden alsof het elk moment vloed kon worden. Het tempo zorgde voor schiftingen in het hele veld. Voorin werd al vrij snel duidelijk dat een groep van 16 de podiumplaatsen zou verdelen. Bij de eerste doorkomst in Scheveningen kwam de nummer 17 op grote achterstand over de streep, en dat was op de finish niet anders. coureur Sebastian Langeveld liet Stefan Vreugdenhill en Bram Imming in extremis achter zich en mocht de hoogste trede van het ereschavot betreden. Terwijl de ceremonie in volle gang was, druppelden afgepeigerde sportmannen en -vrouwen aaneengesloten binnen. Het aangepaste parcours, dat door werkzaamheden op het strand in Katwijk uit twee ronden bestond, stuurde het voltallige peloton meerdere keren de duinen over. Het aantal hoogtemeters door mul zand maakte de omloop heroïsch zwaar en dat was aan de gezichten af te lezen. 1300 getekende renners straalden na afloop op de boulevard in Scheveningen, op de mooiste dag van november.

Supporters bedankt. Altijd leuk om bekenden te zien en plotseling je naam te horen roepen.

Albert van Kooij

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>