aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Ze zeggen wel eens alleen de zon komt gratis op, nou mooi niet ook de maan en de sterren, en je kunt een hele mooie bosmarathon lopen in Geldrop ja dat dan weer wel ze komen je nog net niet thuis ophalen☺.
Dinsdag begon de spanning voor de training voor donderdag en wel om een 3,6 km testloop en niks moet maar alles mag, maar Pietje kennende wilde die dat stukkie wel ff afraffelen onder de 15 minuten en dat geeft druk, het moet gelijk hard je hebt nergens een moment dat je lekker iets kan compenseren of zoiets. Maar missie geslaagd 14 min 33 sec dik tevreden, van de kanonnen Richard, Willem, Willem en Joffrey valt toch niet te winnen die mochten ook best voor me gaan hoor, ik ben pas net weer aan de basissnelheid aan het knutselen.

Heb mijn vader weten te strikken om naar Geldrop mee te gaan, 07:00 vertrek de start was 10:00 heerlijk vroeg, heb je nog wat aan je dag. In de auto hoor ik dat het alweer 22 jaar geleden is dat een van de grootste zangers is heen gegaan Freddie Mercury, waar blijft de tijd. 6 graden beetje wind lastig wilde schuimpjes testen dus deed mijn nieuwe trainingsbroek aan daar zitten tegenwoordig van die hele handige zakken in hopla handje schuim erin en shirt aan naar de start pal naast de sporthal. We mogen, yes daar gaan we nummer 12 van het jaar☺ maar nu met de gedachte deze is zwaar en ter voorbereiding op de LangsteNachtloop op 21 december dus de basissnelheid kan in de rugzak. Ik wil daar weer de 12-uurse gaan doen, ben mentaal weer een stukje gegroeid en iets ouder weer allemaal voordelen, bovendien las ik in een recent Amerikaans onderzoek dat Ultralopers gemiddeld 16 jaar ouder worden dan niet sporters.


Ik loop lekker en kijk na 5 km op het klokje 24 min is dit de bedoeling? Nee, ik wil niet te diep gaan en ik weet een beetje wat gaat komen: bospaden paardenpaden en blubberpoelen want het heeft afgelopen weken een beetje geregend, onderweg lopers op trailschoenen en op sommige stukken snap ik dat heel goed. Ach, beetje glijden op je Nike's ook best geinig, toch? Parcours is ook zeker niet vlak, een beetje rondje Meijendel, korte klimmetjes en heeeeuuul veel bochtjes. 10k 49 min rond kijk beter lekker bezig 15 km 1:15, ja we hebben hem, de diesel staat aan. Onderweg kom ik aan de praat met een van de mannen die de bordjes op het parcours heeft opgehangen ik zie er zo veel en vraag of die een week bezig geweest is. Hij lacht, nee we waren met 4 groepen ohhh. Inmiddels al veel lopers ingehaald ook de 30 km lopers die zijn ergens binnendoor gegaan, 35 km 03:04 ff rekenen ergens zo rond de 3:43 over de streep hij is iets langer dan 42.2 km, 42.5 km om precies te zijn. Ja het is toch 300 meter dat was afgelopen donderdag de afstand waarop Joffrey me voorbij stoof.


De laatste km's pik ik nog een paar lopers op ook krijgen we zowaar nog een helling hier haal ik er nog meer in en dan voel je je sterk heerlijk het loopt zalig en met nog 2 km hoor ik een loper aan komen stampen en die gaat voorbij. Laat hem gaan en besluit hem de laatste km in te halen, zo ook gedaan langzaam inhalen en dan door versnellen normaal ben ik niet zo maar ik weet dat ik hier mentaal weer een plusje van bij krijg. Finish 3.42 en een beetje lekker gelopen de sporthal in, douchen, chocomel en lekker naar huis even heb ik het idee om me daar te laten masseren, maar ik zie een rij en twee mannen die je gaan knijpen en doe het niet, Sonja ma het thuis doen... Houdoe zoals ze in Brabant zeggen tot deze week.


Ultrapietje.....

(24 nov 2013)

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>