aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Donderdag op de club kreeg ik de vraag, Pieter ik miste een stukje afgelopen weekend haha. Nou loop ik wel veel maar niet ieder weekend een wedstrijd wel te verstaan want in de duinen ben ik sowieso te vinden om lekker te trainen en de werkweek eruit te lopen. Had ik plannen ja en nee soms komt een wedstrijd op als naar de wc gaan zeg maar ook de Pheidippidesloop in Utrecht. Ook een estafetteloop veel teams en ook 5 ultralopers en jaaa ik ken ze allemaal en het zijn zeker niet de minste.

Maar eerst de naam Pheidippides. Dat was een lange afstandsloper die van Athene naar Sparta zou zijn gelopen om hulp te zoeken hij zou er twee dagen over gedaan hebben over de 246 km. Nu is er een wedstrijd daarna vernoemd de Spartathlon dat is een doel waar ik komende jaren naar toe probeer te groeien deze loopt is het ultieme voor een ultraloper...Maar nu weer terug: 9.45 weg van huis, er was een beetje file bij Utrecht. 11.30 kom ik aan, mooi complex startnummer en 12.00 gaan we. Ik zei het al, het waren niet de minste. Jannet Lange liep 2 weken geleden nog een 100 km in 9 uur 30 en Els Annegarn NL kampioene op de 100 in haar categorie.

Het parcours was 5 rondes van 7 km en 2 rondes van 4 km een beetje gemixt lang, lang, kort lang kort lang lang pff nog denken ook maar dat werd op het wisselpunt goed bijgehouden. 12.00 we gaan de toon is gezet, Bob Bock stuift weg ik besluit om erachter aan te gaan. Mentaal ben ik in vorm en de benen voelen redelijk niet top maar ik vertrouw op mijn mentaliteit en de ervaring en de inhoud die is ruim aanwezig. Het parcours voert door bospaden langs het water veel hekjes je kunt het een beetje vergelijken met het bos van Rust en Vreugd. En wat komen we daar nou tegen, een heuse trap met wel 30 treden haha en die mag 5 keer het gaat zeker geen toptijd worden dat is hier simpelweg niet mogelijk, maar wil wel proberen voor de eerste plek te hollen.

Pieter U-track

Na twee rondes haakt Bob af en ik versnel een stukje ff een tikkie uitdelen geleerd ook van mijn coach, nu lopen we op kop. Wat wel is sommige estafettelopers lopen hard voorbij ik kan er af en toe ook eens een oppikken voelt goed dan. Op de baan staat een tafel speciaal voor ons met daar gaan we: cola, thee, koffie, koek, chips, chocola, gels, banaan, sportdrank, water, koffie, TOP voor maar 15 euro...Ik loop lekker bij vlagen erg warm zelfs en dat op 26 oktober soms veel wind goed voor de koeling en dan gaan we de laatste ronde in nu vasthouden weer die trap grrrrr ik denk maar zo weer een goede training je wordt er alleen maar sterker van.

Nog 1000 meter en nu laat ik het niet meer lopen, heb geen idee hoe ver ik voor loop maar gooi er een versnelling tegen aan en bij het opdraaien van de baan schalt The Winner Takes It All uit de installatie en het kippenvel staat dik op de armen ook de baanspeaker gooit er nog een beetje op "daar hebben we de eerste sololoper Pieter den Edel uit Wassenaar traint bij het Tri Team" nog ff droog houden de laatste 50 meter armen wijd 3.55 zo de laatste km ging in 4.45 hahahaha.

Veel felicitaties ik wacht ff op de andere en blijk gewoon 6 min te zijn uitgelopen op nr. 2 voelt lekker. Nu op naar het officiƫle gedeelte de prijsuitreiking en ja op een echt podium eerst op de foto met Pheidippides daarna de huldiging. Eerst nummer 3, nummer 2 en dan mag ik. De speaker zegt de winnaar van vandaag in een tijd van 3.55 Pieter den Edel sta ik daar op plek nr.1. Pink wel ff een drupje weg hoor, de weg naar huis met een beker en een fles wijn besef ik dat dit weer een mooie kroon is....
Het thuisfront is beretrots op pap daar doe je het allemaal voor die maken het mogelijk dat ik deze sport kan uitoefenen. Tot donderdag sowieso, dan mag ik training geven nu ff de beentjes omhoog...

Ciao Ultrapietje.....

Eindelijk is het er inderdaad een keer van gekomen, kon niet uitblijven, 't was slechts een kwestie van tijd. Namens alle leden van het WZK Tri-Team, de trainers en bestuur feliciteren we je met deze fenomenale prestatie!

Peter Verdult

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>