aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Jullie zullen wel denken wat gaat die nou doen lopen in een film marathon, nee hoor dit is een loop van de DFW Runners DFW is Drents Friese Wold oftewel in Drenthe of Friesland lopen. De naam ja je moet wat als je bijna 3 marathons per maand organiseert dan ben je wel een keer uit verzonnen vandaar de AFH marathon. Ik volg de DFW runners al lang gewoon omdat deze marathons echt mijn marathons zijn weinig franje start en finish bij een emmer, verzorging op een camping tafel en de inschijfkosten van een paar euro, maar een omgeving die je daar voor terug krijgt dat is onbeschrijfelijk prijs kwaliteit staat niet in verhouding wat een toplopen zijn het ik zou zeggen clubgenoten gewoon een keer doen.

Doe eens gek loop een marathon bij de DFW. Toevallig zijn we op trainingsweekend in de buurt en dan hebben ze er weer een 9-11 wie weet doe ik dan weer mee wie volgt al loop je een paar rondes voor het geld hoef je het niet te latenīŠ.Maar we waren bij 13 aug laat ik nou net vakantie hebben en ik weet een camping in de buurt dus het was snel geregeld een korte break lekker zwemmen zonnen ik ff lopen er echt ff uit heerlijk, en Drenthe is voor mij net als Texel een soort van thuis komen. Maandag de 12e op de camping lekker loslopen en zwemmen en avonds een lekker biertje onder de sterrenhemel het is ten slotte vakantie een niet al te strakke voorbereiding, Dinsdag de 13e marathon dag 08.30 broodjes halen lekker met zn allen eten had sportdrank gekocht en koekjes om te testen 10.00 naar Drouwen 10.30 kom ik aan en Jannet Lange brult Heeee Tri team Pieter leuk en als je weet wat deze dame loopt ongelofelijk. Ik parkeer de auto 5 meter van de start ff kennis maken met mn mede lopers slechts 13 deze editie dus een makkie ff het bos in voor de nodige perikelen geweldig.

11.00 een foto en we mogen gaan het zijn 12 rondjes van 3.6 km zo kom je geloof ik niet op 42.2 maar iets meer nog meer genieten dus voor we weg gingen zei Ronald nog dat het gehele parcours bestond uit onverharde zandpaden en dat ze die net aan het ophogen en vlakmaken waren nou dat ophogen was gelukt alleen ik weet niet wat ze in Drenthe vlak vinden maar de Cauberg is er niets bij hahaha nou hadden de regenbuien er al een lekker zompige boel van gemaakt het was een weg banen door de tractorsporen en de zuigende modder net een cross, ja ik doe mee aan de poldercross volgend jaar juli. De start is een brul van Ronald al snel loop ik lekker met een groepje van 7 tempo schat ik op 5.20 de km nu valt de modder mee maar meneer Hitchcock heeft een fikse bui voor ons in petto en al snel is het ploeteren glijden en glibberen heerlijk.

Zo tik ik de rondjes weg in ongeveer 19 minuten na 6 rondes lig ik derde en 1.55 ff rekenen 3.50 eindtijd zonder verval, ik loop soepel op de betere stukken op de zware stukken besluit ik op kracht te gaan lopen lange passen en de Chi running gaat even de boom in er zijn er hier toch zat haha. Zo krijg ik nummer 2 in het vizier en ik merk dat ik inloop heb inmiddels sommige lopers al op 2 rondes gezet, nu komt er iets los van die ga ik oppikken en in ronde 9 vlak voor een keer punt lukt dat nu lig ik tweede en ik kan uitlopen wel erg leuk eigenlijk. Bij het ingaan van de laatste ronde is er niemand achter me te zien meer deze ronde loop ik dan ook heerlijk uit geen verzuring of last ja natte voeten, zie ook nog dat ik een negatieve split kan lopen en met 3.47 tik ik hem af tweede stuk 3 min sneller dat geeft een goed gevoel. 2e worden tijdens een marathon hoe klein dan ook geeft wel een zo leuk gevoel dat ik in mn eentje de polonaise heb gelopen op de camping hahahaha.


Groet UltraPietje.

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>