aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Deze zin zegt het al alles lukte vandaag wat ik eigenlijk wel een keer heel graag wilde.

Mijn beide dochters maken hun hardloopdebuut tijdens de kids run (2 km) in Leiden met 13.38 een zeer knappe tijd we hadden een paar keer geoefend want de vraag was papa, hoe loop je nou hard zonder te sprinten en buiten adem te raken tsja best lastig. Het principe is heel simpel gewoon je ene been voor de ander in een tempo dat je nog net kan kletsen en dat zo lang mogelijk volhouden en zie je de finish dan los gaan, en zo werden de dames 238+239 van de 876 kinderen.

Ik kreeg er helaas niets van mee ik startte om 10.30 met de marathon 9.30 in Leiden het was weer paars ieder zijn/haar eigen doel, ik had vandaag een doel een PR, ja normaal ben ik van het genieten en lekker hollen, ook dat deed ik maar vandaag wilde ik tot op de bodem en kijken wat er in het vat zit☺. Startvak in achter de pacer van 3.30 op de Nike free allemaal dingen die ik nog nooit gedaan had, doe ik er wel goed aan twijfel kan ik het wel ik had al van zoveel mensen gehoord je kunt veel harder je komt niet leeg over de streep en van wie neem je het echt aan ja van je echtgenote, en ook ik weet wel dat het zo is alleen is 42 kilometer best ver☺. Dus vandaag de dood of de gladiolen nou vind ik beide niks haha dus wat gaan we doen vandaag? Ja, wij gaan winnen alleen met hoeveel is de vraag.
We worden weggeschoten en al snel loop ik in mijn ritme voelt goed ik loop de pacer van 3.30 zelf voorbij kom Watze tegen lopen ff samen en ik laat ff zakken om de ademhaling te controleren dit lukt de wind staat mee soms zijkant stukjes tegen ach ik loop lekker. 5 km 24.44 op schema bij elke drinkpost pak ik een beker drink hem leeg en dan weer verder zo moet ik steeds een stuk versnellen om de pacers weer bij te halen want ik weet dat vanaf km 16 de wind vol tegen staat tot de 30. 10 km 49.30 Guus op de Rijneke boulevard ik zeg deze gaat hem worden ik voel het bij de 11 km gaat de halve naar links en wij rechts zo dat scheelt een hoop lopers zeg.15 km 1.14 kolere ik denk al stiekem aan een 3.35 nu draaien we en lopen in de groep tegen de wind in die is best redelijk maar ik maak de wind mijn vriend en heb er geen last van ook denk ik aan Texel en de Knippenberg en dan is dit ineens een eitje haha. De halve gaat in 1.43 en een beetje benen voelen prima drinken gaat goed eten ook zelf een stuk banaan is lekker,25 in 2.05 het is in elk dorp feest en dat is geweldig zeker met deze herfstachtige omstandigheden. 35 km 2.54 we gaan het doen nu uitlopen en niet inzakken benen gaan wel zeer doen hoor maar zet door nu laat ik het niet glippen bij km 40 komt Guus naast me fietsen die zegt je loopt hard en geweldig ik zeg: het doet wel zeer, Guus weer: nu niet zeiken maar lopen zeuren doe je maar na afloop.

Ik loop de laatste drinkpost voorbij en zeggen de dames geen drinken, nee ik ga nu voor het Bier☺. 41 km de Morspoort hier kom je in de staart van de 5 km lopers en dat is lastig tempo is weg en zigzaggen vervelend zo dat laatste stukje. De laatste 300 meter zijn euforisch vuist in de lucht vrouwlief langs de kant met de kids we gaan het doen het gaat lukken een hele mooi PR echt soms zijn er van die dagen dan zit het allemaal een beetje mee en loopt het zoals je het in je hoofd hebt. Binnen 2 minuten sta ik aan een lekker tapie van Jeffrey proost....

Groetjes Ultrapietje.
 

Om de foto's te zien die door een paar trouwe supporters zijn gemaakt, klik dan hier.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>