aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Hallo allemaal hierbij een verslagje van onze Estafetteloop, en wel in estafette vorm! In het echt ging ik ook als eerste loopster van start, en gaf het stokje (nou ja eigenlijk was het een enkelbandje met een chip) door aan Diana. Vandaag deel 1 dus.

Texelestafette2013

Eerst even in het kort wat er aan vooraf ging, want op vrijdag, rond de middag kwamen we (Guus, Diana en kids en Jan Willem Tineke en kids) al aan op het eiland. Het weerzien was weer goed met Texel , al moesten wij regelmatig denken aan hoe warm het twee jaar geleden was, en hoe koud nu! De ene sneeuwbui na de andere hadden we, maar het mocht de pret niet drukken. De Stayokay die de laatste keren ons verblijf en decor was, hadden wij nu ingeruild voor een huis voor 10 personen bij een boerderij vlakbij de Koog. Voor de kids een schot in de roos want het is toch geweldig om Texelse lammetjes te zien, aaien en knuffelen, zelfs geboren te zien worden. De volgende dag kwamen Caroline en Andre de laatste kamer van het huisje bevolken. Hoogtepunten (maar ben vast niet compleet) verder dit weekend: verwarmd terras met Texelse Skuumkoppes e.a. dranken, Nasi van Jan Willem, de Pizzeria in de Koog, heerlijke en gezellige paasontbijtjes, de wandelexcursie naar de lepelaars, echt heel leuk, toch nog 11 geteld en vele kiekedieven e.a. Startnummers halen en sfeer proeven in de Stayokay, ja ja het wordt nu menens! een lekker drankje in het zonnetje uit de wind, Paaseieren zoeken voor de kids, ook de familie den Edel kwam gezellig langs. Onze eigen pastaparty niet te vergeten, heel goed gelukt, Els en Joop waren er gezellig bij.


Verslag van de eerste loper (Tineke)
En toen was het 1 april! Een uurtje korter geslapen maar ach, de start was pas om 11.35. Nog even een foto en daarna trad het logistiek zeer goed uitgedachte plan in werking. Ik werd naar de start bij het NIOZ gebouw gebracht en daar zag ik de start van de eerste groep estafettelopers, joelend en zwaaiend kwamen ze voorbij. Jacob en Pieter waren daarvoor al gestart en had ik helemaal niet gezien. Na een half uur was het mijn beurt en met Jan Willem aan mijn zij ging ik van start met de wind in de rug, dat scheelt. Omdat ik het strand op ging, fietste Jan Willem alvast door naar het punt waar ik er weer af zou komen. Ik liep intussen langs de Geul, prachtig natuurgebied waar we ook al met de boswachter waren. Het water was nog bevroren , wat een mooi gezicht. Ik moet zeggen ik liep in de achterste linie en had al snel het gevoel dat ik alleen was. Het was een sterk veld en weinig dames! Toen ik het strand op kwam was het echt even paadje zoeken en het strand leren kennen. Ik had meteen mijn schoenen vol zand! Als ik dacht hier is het vast wat harder dan zakte ik juist door het zand of had blubber aan mijn schoenen! Het was redelijk hoog water dus mul zand was vooral mijn deel en het bleef zoeken waar ik het best kon lopen. Ik draaide steeds verder naar het noorden en de wind werd een geducht tegenstander. Hard ging het dus niet, zwaar was het des te meer! Respect voor de 60 en 120 km lopers!!! Vooral natuurlijk voor onze eigen Jacob, Pieter en Guus al was hij (en daar neem ik mijn petje voor af) nu als dappere supporter ipv als ultraloper aan de start.
Na een kilometer of 6 mocht ik eindelijk weer het strand af, ik had inmiddels een maatje voor mij waar ik me die moeilijke laatste kilometers op het strand een beetje aan kon optrekken. JW stond bovenaan de strandopgang op mij te wachten. De laatste kilometers waren wind tegen maar de harde ondergrond deed me goed en kon weer een beetje versnellen. Het bos van Fonteinsnol bood wat meer beschutting. André stond klaar om me in de laatste meters lopend te vergezellen en eindelijk was daar het wisselpunt in zicht waar Diana klaar stond. Even een knuffel, de chip van de ene naar de andere enkel verhuizen en weg was ze! Poeh effe bijkomen! Vervolgens ging deze Zestig van Texel verder per auto, en heb ik Caroline (maar die komt in deel 3) nog vergezeld op de fiets. Ik moet zeggen het is in een woord fantastisch om op deze manier het lopen en Texel te beleven. Kan het iedereen warm aanbevelen! En met deze woorden besluit ik dan maar mijn verhaal en geef het estafette-verslag-stokje door aan Diana.
Groetjes van Tineke

tineketexel2013

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>