aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

In de hoogtij dagen van de triatlonsport was Vinkeveen toch wel een jaarlijks hoogtepunt. Goed georganiseerd en super gezellig. Een Zwemloop waarbij men van het ene naar het andere eiland zwemt. Fietsen achteraf was er niet meer bij dit jaar!

De verwachtingen van de "Wassenaarse" deelnemers Katja Bollen (voormalig Tri-teamer), Robert van de Velde en Robby van Veen waren hoog. Op Eiland 1, van de 12 af te leggen eilanden, was de start en die verliep als een time-trial. Na elke 10 seconden gingen 2 deelnemers het water in. In eerste instantie mocht er helemaal niet gestart worden door deelnemers zonder triatlonpak, en dat is tegenwoordig verplicht. Commotie. Maar de deelnemers waren hiervan niet op de hoogte en werd het reglement ter plekke aangepast.  De zwemtocht naar het eerste eiland was gelijk een afstand van 400 meter en kon het verschil gelijk gemaakt worden door de betere zwemmers. De deelnemers met hardloopschoenen i.p.v. licht schoeisel waren hier duidelijk in het nadeel. Op eiland 2 werd een tussentijdse looptijd gemeten. Verder ging het als vanouds. Een slalom tussen de tentjes en barbecue├źnde mensen.


vinkeveen2012

(v.l.n.r. Robby, Robert en Katja)

Telkens bij de trap om uit het water te komen kon er wat vertraging oplopen maar dat viel reuze mee, hier werden niet veel seconden verloren. De nek aan nek race tussen Robert en Robby werd op eiland 8 beslist.
Eiland 9 was het langste eiland, na dit eiland was het moeilijk om de ademhaling tijdens het zwemmen weer onder controle te krijgen. De laatste zwemtocht was pal op de wind, en daardoor werd het moeilijk om zonder water binnen te krijgen te ademen.
Binnen het uur waren we weer terug en na drie tellen ging in ons hoofd om dat het eigenlijk nog harder had gekund. Helaas net geen finale plaats voor ons. Want dan hadden we het rondje nog een keer mogen doen. Na de time trial gezellig in het gras zitten met slecht getapt biertje en een warrige gitarist op de achtergrond. Het leek wel Woodstock. De barbecue was het laatste onderdeel van het programma en we verlieten vervolgens tevreden en voldaan het eiland om huiswaarts te keren.


(ingezonden: Robert van de Velde)

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>