aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Pieter Vlasveld, Albert van Kooij, Peter van Iperen en zijn neef Arnaud (Het Uitzendteam), hebben afgelopen week op en rond de Mont Ventoux gefietst. Zondag en maandag werd er ingereden met flinke beklimmingen. Tochten van 76 km en 90 km in de omgeving van de “Kale berg”. Dinsdag was een rustdag in de tuin van de luxe bungalow in het rustieke dorpje Mazan. Woensdag D-day. Een rit van totaal 70 km. Vijftien kilometer richting de berg. Vanaf de voet werd er in eigen tempo ruim twee uur geklommen in de twee laagste versnellingen.

Het gemiddelde lag tussen de 6 km per uur, in delen van de klim en een maximum van 75 km per uur in de afdaling. Wie goed is in rekenen heeft al door dat de klim 20 kilometer is. We waren redelijk vroeg vertrokken om te voorkomen dat we de hitte van 30 graden, die was voorspeld, tijdens de klim zouden ervaren. De donderdag voor onze klim was er namelijk een Belg bij aankomst op de top, in bijzijn van zijn vrouw, bezweken en overleden.  Ruim 12 kilometer tussen de bomen en vervolgens de kale vlakte op. Een tocht om nooit te vergeten. Trappen, drinken, trappen, drinken. Voetje er af is niet gehaald. Dus blijven trappen. Langzaam naar je voorganger toe fietsen en even trapje extra tijdens het passeren en vriendelijk bonjour zeggen. Natuurlijk ook als er één je voorbij komt. Al moet je dan even op je tandvlees bijten. Hoe kan dat nou? Jezelf maar voorhouden dat het een prof in training is of iemand die in de buurt woont en aan de andere kant van de berg op school zit of zo. Nog één kilometer voor de top vanaf de fiets een foto maken van de gedenksteen van de, op de berg bezweken en overleden Tour de France fietser, Tom Simpson. Nog even de laatste halen naar de top en dan proberen de ogen droog te houden. Op de top van de 1912 meter hoge “kale berg”.  Nu eerst een kwartier van het uitzicht rond de top genieten. Vervolgens de afdaling in delen fietsen. Met een koffie pauze en rust om de concentratie niet te verliezen, bij snelheden die je met je brommertje niet mag rijden. Met deze rit in de benen hebben we nog twee prachtige tochten van 60 en 80 kilometer gemaakt. De laatste dag door de prachtige George Nesque.   Dat je iedere dag sterker wordt in de benen leek wel weer te kloppen. We genoten met volle teugen en voor je het wist stond je boven op de volgende berg. We hebben mooie foto’s gemaakt en prachtige filmpjes. In het fotoalbum van Het Uitzendteam zijn deze te bewonderen.

 

(Ingezonden door Albert van Kooij)

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>