aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Zoals velen van jullie hebben vernomen heeft Pieter den Edel meegedaan aan de Jan Knippenberg Memorial. Dit is een ultraloop van Naaldwijk naar Den Helder (100 mijl) of van IJmuiden naar Den Helder (50 mijl). Het parcour loopt voornamelijk door de duinen en over het strand. Pieter heeft voor de halve afstand gekozen. Dit is zijn verhaal...

Na mijn ultradebuut in Texel april 2011 heb ik de smaak goed te pakken gekregen met ultralopen, het is bij de start altijd een bonte verzameling van medegestoorden. September 2011 de stoute schoenen aan getrokken en me ingeschreven voor de halve JKM (Jan Knippenberg Memorial). Dit is een afstand van 50 Engelse mijl, oftewel 80.5 kilometer.

Let wel, het is een strandloop van IJmuiden naar Den Helder. Begin februari begonnen met het opvoeren van de kilometers en de trainingsfrequentie en her en der een marathon als training. Totdat 18 maart tijdens de Voorschotenloop ineens de kuit raar ging doen, hup fysio een kleine spierscheuring knijpen etc. en ik mag starten op 7 april. Lekker ruim twee weken niks gedaan dus ik was goed uitgerust. 

7 april om 05.30: de wekker, eten en tas pakken, 12 gelletjes en winegums en hopla naar IJmuiden. Omkleden in een timmerfabriek geen poespas geen dure hokken sponsers en al die andere onzin.  Gewoon lekker omkleden tussen de zaagmachines, heerlijk dat ultrawereldje lekker normaal.

08.30: de zoon van Jan lost het startschot en we mogen. Lekker lopen is m'n plan en kijken hoe de kuit het houdt, we lopen door de sluizen en dan het PWN gebied in (is net zoiets als Meyendel). Heuvel op en af gaat goed, mooi deze hebben we en al na 20 km gaan we het strand op en daar word gelijk duidelijk wat je de komende 60 km te wachten staat: de Hollandse elementen wind en strand, mul strand☺. De wind is kracht 5 en staat vol op de kop.

Van de 28 deelnemers aan de 100 Engelse mijl zijn er nog 5 over, die lopen best zwaar. Op de 50 mijl zijn er 50 starters, ik loop alles alleen: geen groepje daar is het te rustig voor. Tegen de wind kan je nergens schuilen en hij staat lekker door maar je moet het er mee doen. De eerste post is Castricum op 32.5 km. Alles loopt lekker, ben een kleine 3 1/2 uur bezig en ik voel me goed, doel vooraf was heel blijven en de eerste 6 uur lekker probleemloos kunnen lopen. Tussen de goede stukken zitten ook hele slechte stukken waar het tempo zakt.

Post bij Bergen op 45 km, ben nu 5 uur aan het shuffelen voel me goed. Nog 35 km, ik voel dat het gaat lukken, over de Hondsbossezeewering krijg ik een beetje last van het schuin lopen maar het zakt en wordt niet erger, kan er mee doorlopen, de geest overwint het lichaam. Ook staan aan het einde van de dijk Son, kids, m'n broertje en m'n vader ik krijg tranen in de ogen want het belangrijkste in het leven is toch het thuisfront.

Petten 57.5 km en 6 uur 45 min: nu komt de vermoeidheid en de man met een klein hamertje maar ik heb m'n doel 6 uur lekker lopen. Vanaf nu is het knokken, ook komt de vloed erg snel opzetten geen loopbaar stuk te vinden probeer soepel te lopen en m'n voeten vlak neer te zetten, lastig met die hopen zand ha ha.

Ben inmiddels 8 ½ uur onderweg en bij Grote Keeten op een kleine 70 km, tempo is inmiddels gezakt naar 6 km/u met nog dik 10 km en een uur te gaan voor de limiet sluit en de pijn in m'n been en de kou die nu m'n hele lichaam in z'n bezit heeft besluit ik uit te stappen. Het genieten was ook over wat ik dik 8 uur wel heb gedaan.

In de auto naar Den Helder de tas halen, nog ff kletsen met wat lopers. Eenmaal thuis hangt er een groot spandoek buiten 'Trots op pappa 70 km hardgelopen'


Sterk he die fishermen's friend.............

 

Vrolijk Pasen Pieter den Edel.

 

Wisten jullie dat vijf leden (Tineke, Guus, Els, Joost en Joop) van onze club verversingspost nr 4 hebben bemand ten behoeve van de 100 mijl lopers? Ze hebben daar in de nacht van 6 april staan te vernikkelen van de kou.

jkm post 4

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>