aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Tot nu toe waren we verwend met milde temperaturen, het leek wel lente. Zondag kon het verschil niet groter zijn, het was koud. Het vroor nog net niet, maar de wind zorgde voor een lage gevoelstemperatuur. Langzaam kwamen de WZK Tri-Team lopers naar de start. Het was even zoeken naar de nieuwe locatie, het was druk in de kantine, we waren niet de enigen die binnen stonden. Bij aankomst konden we nog net de start zien van Angela, DaniĆ«l en Bert op de 5 km. Ondertussen maakte ook Tineke zich op voor de start van de 10 EM. Na het startschot zochten we de warmte op van de kantine. Wat trek je aan bij dit weer? Voor je het weet is het toch te warm, wel of niet het jasje aan. Lopen is nog niet zo eenvoudig. We besluiten wel in te gaan lopen al is de verleiding groot hiervoor de eerste kilometers van de wedstrijd te gebruiken.

Als we naar buiten gaan lijkt het een vriescel, maar als we aan de start staan valt het toch reuze mee. Na de eerste kilometer komen we voor het Noord-Hollandse platteland bij een futuristische brug, een klein hoogte verschil moet overwonnen worden. Lange rechte wegen volgen, overal verlaten akkers en grote loodsen voor bloemen. Niet meteen een inspirerende omgeving, toch lopen de rechte stukken lekker en kunnen de handschoenen uit. Van de kou heb ik geen last meer. Even een minpuntje bij de 6 km: het water bij de verzorgingspost is ijskoud, dan maar een klein slokje en verder.

Het terrein van Flora Holland komt in zicht, overal grote gebouwen, waar we tussen lopen, ik vond de oude route langs de Amstel toch mooier. In de verte zie ik Jan en Huug, te ver om bij ze te komen, inmiddels loop ik al een paar kilometer op met een vriendelijke bruine labrador, kompleet met startnummer, een bijzonder gezelschap.

De laatste kilometers komen er aan en daarmee de wind pal tegen, een paar jongens geven even luwte, maar dat gaat toch te langzaam, met de hond dan maar verder. Het 10 km punt wordt gepasseerd, nog een klein stukje, dat blijkt toch wat langer (ca. 450 m) In de bocht staat Henny ons aan te moedigen, een laatste eindsprint en het zit erop. Iedereen wacht op elkaar, "hoe is het gegaan", "wat vond je van de route". Speciale felicitatie voor Aad die nu zelf gebruik kon maken van zijn startnummer.

De grootste klus blijkt dan nog te komen: Uithoorn uitkomen, laat dat Uit maar weg, alles staat vast, we doen er bijna langer over om weg te komen dan we hebben gelopen. Volgende keer in Leiden, gewoon op de fiets.

Groeten van Els

Uitslagen:
5 km: Daniel van Ginkel: 27.47 Bert van Ginkel: 27.51 Angela van Veen 27.54
10 km: Jeffrey Veenhuis: 47.12 Joep Funken: 48.31 Rob van Veen: 49.00 Oscar Veenhuis: 49.09 Arie Snijder 49.14 Arno Eijgenraam: 51.07 Caroline van Weerlee: 53.10 Huug van Veen: 53.58 Aad Noordover: 54.14 Jan Simonis: 54.42 Els van Deursen: 57.32 Gerard Hof: 1.00.04 Joop Born 1.01.25
10 EM: Tineke van Dijk: 1.18.38

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>