aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Je hebt van die marathons die hebben iets speciaals deze was er een van het parcours 21 rondjes van iets meer dan 2 km, de organisatie super en het enthousiasme van alles om de loop. En de entourage midden door een woonwijk over klinker twee haakse bochten waar je dezelfde straat weer terug loop handig om te kijken of je een beetje vlak loopt.

Het was de opening van een kermis week in Roelofarendsveen de woonwijk was geheel versierd. Oranje slingers poppen die soms niet te onderscheiden waren van de echte bewoner, hele treinen waren er waar je doorheen moest hardlopen, maar we dwalen weer af van het onderwerp het lopen van een marathon. 12.00 was de start 10.15 thuis weg met broer en kinderen die konden pappa aanmoedigen en naar de kermis suikerspinnen eten.

Eenmaal aangekomen 11.00 startnummer halen omkleden in een tent ff een foto laten maken er was slechts een paars jasje dan de standaard dingen wc in wc uit drinken en wachten tot je het startvak in kon waar we al bijna in stonden er waren slecht 39 marathon lopers en wel 100 estafette teams. De uitdaging ligt voornamelijk aan de vele lastige klinkers, de vele bochten en keerpunten en een paar kleine klimmetjes.

Na de start gaan we rechts, net op tijd voor de slagbomen dichtgaan weer rechts, door de trein, keerpunt linksom, weer door de trein, rechts, rechts, door een haag van mensen, keerpunt linksom, weer door de haag van mensen, stukje omhoog, rechts, rechts, links, rechts, over het spoor net voor de trein langs (oef), rechts, stukje naar beneden, links, rechts, links en gelijk weer links, stukje omhoog, keerpunt voor de variatie deze keer rechtsom, stukje naar beneden, rechts, links, rechts, stoepje op (eerst stoepje op en dan rechts mag ook), rechts, door Via Gladiola, links (goed uitkijken dat je niet uit de bocht vliegt want dan zit je vast in de linten of botst op een tegemoetkomen), links en dan ben je weer bij het begin. En dit dan 21 keer voor mij blijkt later 22 keerJ

Wie er ook mee deed was Janette Lange ultraloopster pur sang vorig jaar de Spartathlon uitgelopen in 35 uur en een beetje.10 km 51 en nog wat 20 1:44 30 in 2.38 alles loopt lekker 40 km 3.32 laatste ronde Jannete liep iets voor me en ze sprinten ga voor je PR we gooien er een versnelling in en 3.44.25 klaar dacht ik zegt de organisator je moet nog een ronde huh echt niet maar ach loop ik er toch nog een mn derde ultra.

Achteraf bleek dat ze me een ronde niet gezien hebben kan gebeuren en na 44 km krijg je een glaasje bubbelwijn iieuwwww. Maar ik heb op een lastig parcours een PR gelopen 3.44.25 en lekker gelopen een trots gevoel deze hebben we weer in de knip…en van de 39 starters een 10e plek….

Dit is echt een leuke loop om met een aantal estafette of marathonlopers aan deel te nemen volgend jaar…

Groetjes

Pieter.

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>