aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Het loopseizoen is gestart, de meeste lopers van het WZK Tri-Team zijn weer begonnen met trainen. De Vlietloop op zondag 4 september is dan ook een goede gelegenheid om te zien hoe het met de conditie en snelheid is gesteld en wat nog belangrijker is: lekker met elkaar te sporten.

Over de Papelaan fietsen Joop en ik naar “onze buren”  de spieren onderweg al wat opwarmen. Het is druk op de Voorstraat als we arriveren, de kinderloop is van start gegaan. Er duiken geen paarse jasjes op en zo gaat Joop alleen naar start voor de 5 km. Eerst een ronde door de wijk, dan een stuk langs de Vliet en na het keerpunt bij de ijsbaan terug naar de Voorstraat. Al snel arriveren de eerste lopers, net geen parcoursrecord, er worden mooie tijden gelopen en ook Joop komt over de streep, inmiddels onder aanmoediging van 6 WZK Tri-Team leden/supporters.

Nu worden er gelukkig meer paarse jasjes gesignaleerd, je staat natuurlijk niet alleen aan de start, maar toch. De lopers voor de 10.4 km. en de 10 EM bereiden zich voor. Het is warm geworden, er vallen wat regendruppel maar die verdampen bijna meteen.  Het startschot klink en iedereen gaat op weg. Rustig starten, dan wat gaan versnellen als het goed loopt, het is even wachten tot dat moment komt.  Het wordt nog warmer,  gelukkig zijn er overal posten met water en sponsjes en aanmoedigingen van familie langs de kant. De kilometers tikken weg. Guus, Willem en Pieter zijn inmiddels aan de overkant van de Korte Vliet, de andere lopen voor me, een lang lint van lopers. Na het lusje door Leiden komt Voorschoten weer inzicht. Het is een goed gevoel meer lopers in te halen dan ingehaald te worden. Bij de finish op de Voorstraat wordt er nog een eindsprint ingezet. Één voor één arriveren de lopers van het WZK Tri-Team. Tevreden met de tijden, lekker gelopen. Met elkaar fietsen we terug naar Wassenaar, onderweg plannen makend over andere wedstrijden en evenementen. Maar eerst nog verder trainen.

Groeten van Els

Uitslagen:

5 km.: Joop Born 27.55 10,4 km.: Hans van Zeelen 47.32; Wil Grim 47.49; Ruud v. Stiphout 49.44;    Els van Deursen 56.50; 10 EM: Guus van Veen 1.07.35; Willem van Vliet 1.09.50; Watze Smit 1.15.14; Pieter den Edel 1.16.45

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>