aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Deze marathon is mooi en zeer goed georganiseerd en is ook betaalbaar. Voor 17.50 euro mag je op reis door de mooie polders in en om Spike City, door leuke kleine dorpjes want wie kent Simonshaven en Zuidland? Maar het is vooral veel polder alwaar de schapen je schaapachtig aan staan te kijken denkend wat een malloten, nou kan ik ze daar soms geen ongelijk in geven. De voorbereiding was gewoon een lekker bord pasta vrijdag en zaterdag en vooral er niet te moeilijk over doen.  Om 09.15 uur vertrokken. 10.00 uur was ik er, startnummer halen en een rondje warmlopen op de baan ik doe skippings, triplings en vooral veel Chi losmaak oefeningen. We zijn al lekker los, ik rammel aan alle kanten, oeps als dat straks maar goed gaat, nog ff naar de wc want het is best koud. De weersomstandigheden waren niet al te best maar je kunt alles verwachten in december. M’n bedoeling was om achter de pacer van 3.45 aan te gaan en maar te kijken hoe of wat.

11.00 uur: we mogen weg, al snel is de lucht inktzwart en op 3 km hebben we een gigantische hagelbui en een paar fikse onweersklappen. Wat doe je? Stoppen? We zitten in een open stuk, de weg word wit en glibberig (eigenlijk vind ik dit best leuk) lekker bikkelen door de polder, de wind klapt de hagel lekker in het gezicht. Gelukkig heb ik wel een muts op anders doet het best zeer op de kale knar. Na 10 min is het over, het enige wat er nog is is een beetje wind: schuin en soms vol tegen. De pacer loopt een strak schema. 15 km 1:19: ik ben al zover ik, heb een tijdje lopen kletsen met wat bekenden en dan gaat de tijd snel. De halve marathon gaat in 1.52, en als je die keer 2 doet kom je op 3.45 uit, toch nog wat geleerd op school. We komen op de 30 km uit op 2.40 en ik voel me goed en besluit om eens te kijken hoe ver we weg kunnen lopen van de pacer. Ik denk aan Chi: voorover buikspieren aanspannen landen op de  midden/voorvoet en we gaan ervoor als je het niet doet weet je het niet, ‘t is nog 12 km.

De verzorging is perfect. Sportdrank, water, thee en bouillon. Ik neem gewoon alles lekker door elkaar, we komen nu een beetje in bewoonde wereld en daar hebben we hem: het 35 km punt 3.05, een bekende voor de marathon lopers want vanaf dat punt begint het. Daar train je voor, die laatste 7 km. Ik voel me nog steeds goed en haal wat lopers in. Ook honden hebben weinig interesse in mij, gelukkig. We maken een lusje onder de Spijkenisse brug en ik hoor de speaker op de baan al. Als ik nu gewoon door ga loop ik een PR, en waar ik het meest blij mee ben is dat de versnelling van de laatste 12 km erg goed gegaan is in iets meer dan een uur. En vooral het goede gevoel van een mooie loop en genoten van de mooie omgeving en de andere lopers en hun verhalen en plannen voor 2012. We lopen richting de auto, lekker eten en drinken, oh ja eindtijd was 3.42.22 netto.

Vanaf deze plek iedereen fijne feestdagen en een sportief 2012 ik neem vast een lekker biertje.

 

Groetjes Pieter den Edel.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>