aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Voor de meeste Tri-Teamers was zondag 4 december de eerste loop van het Z&Z circuit met de Ter Speckeloop in Lisse. Met een klein maar niet minder enthousiast gezelschap waren we op weg gaan naar de Bollenstreek. Lisse staat de laatste jaren bekend om de wat barre weersomstandigheden, sneeuw, regen en veel wind. Met onze training hadden we er dan ook rekening mee gehouden. Vorige week hadden we al een voorproefje gehad bij onze training op het strand: hard wind, storm. In een recordtijd naar Katwijk, beuken tegen de wind terug naar Wassenaar. In Lisse ging het er iets minder extreem aan toe maar wind stond er en dat maakte het pittig.

Als eerste ging Yonne van start bij de kinderloop van 1 km. Ze ging heel snel op weg, had het bij de finish even zwaar maar zette onder aanmoediging van de andere door en kreeg dan ook een mooie medaille als beloning.

yonne

Ondertussen gingen de andere lopers, deze keer allen voor de 10 km, zich voorbereiden. Wat inlopen op de baan, sanitaire stop, oefeningen doen, kletsen alles wat prettig is voor een wedstrijd. Daarna naar het startvak. Huug en Jan deden het rustig aan, tijd genoeg, ze stonden aan de kant, geen haast. Ze waren heel verbaasd dat ze Joop en Els voorbij zagen komen. Lopen die de 5 km ??? Welke afstand gaat hier van de start?? De 10 km dus!! Snel meelopen dan maar, nee, eerst over de matten, anders is er geen tijdregistratie. Gelukkig kunnen ze nog meedoen. Volgende keer houden we ze extra in de gaten.

Het eerste stuk is het lopen met tegenwind, er worden "treintjes" gevormd, maar schuilen lukt niet altijd, er zijn te veel slanke lopers. Dan zelf maar tegen de wind in. De eerste ronde zit erop, onder aanmoediging van Jan Willem, Yonne en Aad gaan we verder voor de volgende 5 km. Iedereen heeft zijn tempo gevonden, er wordt met elkaar opgelopen, maatjes zijn gevonden, kleine onderlinge wedstrijdjes gemaakt.

De tegenwind zit erop, in de luwte van het Keukenhofbos verder naar de finish. De laatste 300 m gaan over de atletiekbaan en dan zit het erop. Een bloembollenpakket is de beloning voor de prestatie. We zijn niet voor niets in de Bollenstreek. Ervaringen worden uitgewisseld, prima gelopen, op naar de Bosloop in Leiden in januari 2012.

Uitslagen:

1 km: Yonne Haitsma 6.47
10 km: Rob van Veen: 45.32 Joep Funken: 47.10 Tineke van Dijk: 47.28 Gerard Hof: 48.48 Arno Eijgenraam: 50.23 Jan Simonis: 53.37 Huug van Veen: 54.04 Caroline van Weerlee: 54.28 Els van Deursen: 54.51 Joop Born 59.40

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>