aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Op zaterdagmiddag 20 november verzamelen circa 20 leden van Tri-Team-leden en Run-for-Rio zich in de Bovenkamer voor de Workshop 'Hoeken'. Docent en fysiotherapeut Tjitte Kamminga legt ons in een bijna twee uur durend programma uit hoe de warming-up voor het hardlopen zouden moeten verlopen. Tjitte laat met voorbeelden en onderzoeksresultaten zien dat rekken, zoals wij dat gewend zijn, niet leidt tot minder blessures (eerder meer!) en dat het zelfs prestatieverlagend werkt. Zijn methode gaat uit van het mobiliseren van de gewrichten in de hoekverdraaiing en beweging die we tijdens het hardlopen daadwerkelijk maken. Hij illustreert dit met talloze foto's van joggers tot sprinters. Een vaak vergeten gewricht is de grote teen: een belangrijk gewricht tijdens hardlopen omdat de buiging groot is en het essentieel is voor het vormen van de voetboog.

 

Vervolgens geeft hij een voorbeeld van een gefaseerde warming up met oefeningen die wel relevant zijn in voorbereiding op een hardlooptraining of wedstrijd. Deze methode noemt hij: 'Hoeken'. Na zijn enthouisiaste verhaal beantwoordt Tjitte vragen van de leden, waaronder enkele kritische vragen van onze 'huisfysio' Lex. Daarna is het tijd om buiten op de parkeerplaats en sportveld de warming-up in de praktijk te brengen. Tot slot besteedt Tjitte nog aandacht aan een individuele loopanalyse (soepelheid van de heupen, doorstrekken van het afzetbeen etc). Ook de vorming van de voetboog wordt nog gedemonstreerd bij een aantal leden. Voorzitter Peter Verdult sluit af door Tjitte te bedanken met een presentje. Al met al een geslaagde workshop met nieuwe inzichten. De aanwezige trainers en fysiotherapeut zullen in de Technische Commissie bespreken of en hoe we dit in de trainingen gaan verwerken.

In het fotoalbum zijn enkele foto's van de workshop geplaatst.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>