aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

zaterdag 25 september 2010

De weersverwachtingen waren goed voor een echte duin en strandwedstrijd, maar dan ook voor een echte. Regen en wind en dat soort toestanden waren al doorstaan op de fiets naar Katwijk maar de pret werd er niet minder om.(klein beetje dan, er stond toch wel veel wind) Redelijk nat aangekomen in het Katwijkse, startnr halen en op naar de boulevard waar de start was. Dit was al ongeveer een halve marathon lopen maar ja je kon daardoor wel warmlopen, maar dat lukte ook niet want het was toch wel fris door de wind en regen.(niet zeuren ,he) Hier zagen wij nog 3 TRI team leden waarvan er 2 ook het plan hadden opgevat om te gaan rennen. 15 minuten voor de start een gigantische regenbui en door de harde wind leek het wel een moesson maar ook zonder de wind was het eigenlijk wel een moesson.

 

Het zou een echte worden, heerlijk. Tijdens het lopen merkte je eigenlijk weinig van de regen , maar toen was het ook droog(1 tri teamer heeft hier een ander verhaal, hij kreeg bij 18 km een giga(jeugdtaal,dit is voor de jonge leden onder ons) bui over zich, moet ie maar doorlopen) alleen de wind speelde toch een belangrijke rol. De start ,met de wind mee , over de boulevard naar de Zuidduinen(voor de meeschrijvers die ligt aan de overkant van de Noordduinen) en daar begon het spektakel. Schelpenpaden , heel veel plassen, heel veel diepe plassen, zwembaden? , zand en modder ,noem maar op. YES Na een kilometer of zoveel Panbos in waar een rondje was uitgezet van denk 2,5 km , heel mooi rondje, waar je je lekker kon uitleven, wel effe uitkijken op de loopbrug want die was glad. Terug naar de duinen met de schelpenpaden en zie boven . Het enige wat ik daar niet zag waren de Schotse Hooglanders, maar ja dia hadden ook naar buiten gekeken en dachten , bekijk het maar , wij gaan met dit weer niet naar buiten, we zijn geen honden. En dat is een feit. Na veel keren,draaien(dat is hetzelde toch), klimmen, dalen(vaak na het klimmen) naar de Wassenaarse slag. Door parkeerterrein de Kuil ,een klimmetje en het strand op,en daar zou het beginnen, 6km de wind tegen. In het begin leek het mee te vallen en zou je kunnen denken, nou dat valt wel mee. !5 meter na het begin van het strand dacht je toch wel dat gaat niet meevallen. Kop in de wind en stumpen maar en dat was het eigenlijk, gewoon stumpen,snot voor de ogen fietsen(maar dan rennend), noem alle termen maar op en hier ben je voor bezig ,jezelf laten zien dat de wind je niet klein krijgt. Het zand was niet hard , niet zacht maar halfzacht of halfhard(wat een gezeur is dit) en dat maakte het nog iets lastiger. Halverwege Wassenaar en Katwijk liep daar ineens een paars jasje maar dan van Katwijk naar Wassenaar, hij was aan het trainen en meteen aan het toeschouweren, mooi om te zien en voor ons een goede stimulans. Na 5,7 km het strand af en de laatste 300 meter met de wind mee naar de finish .zo klaar. Een halve marathon teruglopen naar kleedkamer voor de spullen en met een voldaan gevoel en met de wind mee naar huis gefietst

Groet Guus.

10 km

  • Joost Meesters 50.53 min
  • Peter Verdult 55.07 min

21km

  • Pieter den Edel 1.50.20 uur
  • Guus van Veen 1.27 52 uur

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>