aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

zwemloop2010

Voor de 16e keer werd afgelopen zaterdag de Wassenaarse Zwemloop gehouden op ons Wassenaarse strand. Met veel deelnemers uit de regio, maar ook uit buurlanden die speciaal voor de zwemloop naar Wassenaar zijn gereden, is dit evenement toch wel zeer gewild te noemen. En niet alleen voor de sport maar ook voor de heerlijke barbecue bij het gelijknamige strandpaviljoen en het altijd mooie weer aan ons gezellige strand.

Een sterk deelnemersveld verscheen weer aan de start van al weer de 16 editie van dit unieke evenement aan de Wassenaarse kust. De combinatie van strand, zee en lekker eten achteraf zorgen elk jaar weer voor een flink aantal deelnemers. Zwemmen in de zee en lopen over het strand en door de duinen maken het parcours relatief zwaar. Daar zijn de deelnemers inmiddels ook achter en menigeen is dan ook al weken, zo niet maanden, in training geweest om hier de beste prestaties neer te kunnen zetten.

De deelnemers van de “hele” afstand moesten twee ronden in zee zwemmen van ca. 500 meter waarbij tussentijds nog een stuk gelopen moest worden over het strand al “sla-lommend” tussen de dagjesmensen door. De deelnemers van de “halve” afstand waren na één zwemronde al klaar.

De organisatie en de Reddingsbrigade hebben de afgelopen jaren wel het nodige geleerd als het gaat om het uitzetten van het zwemparcours. Zo lukte het vorig jaar een hoop deelnemers niet om de sterke stroming de baas te blijven en dreven het parcours uit. Maar een goed uitgekiende ligging van de boeien zorgde er nu voor dat het parcours voor een ieder weer haalbaar was.

Daarna konden zij beginnen aan het looponderdeel in de duinen. Als een “loodzwaar parcours” werd het zelfs door de betere lopers betiteld. Vanwege de herstructurering van het ganzenhoek-gebied de afgelopen jaren is er een mooie loopronde van ca. 2 km lengte ontstaan midden in het duingebied. Wel een verhard parcours maar zeer heuvelachtig en nu, vanwege het redelijk warme weer, extra inspannend. Om op dit parcours te komen moesten de deelnemers via het paardenpad de duinen over. Op zich al geen gemakkelijke opgave.

De deelnemers van de lange afstand moesten de loopronde drie maal afleggen, de deelnemers van de korte afstand slechts een maal en daarna richting de finish recht voor het terras van Strandpaviljoen Sport.

Ook dit jaar was het weer mogelijk zich als “duo” in te schrijven. Vele lopers zwemmen niet, en vele zwemmers lopen niet. Om dit “probleem” op te lossen is het dan ook mogelijk om als koppel in te schrijven. De ene zwemt, de andere loopt. Ook voor deze categorie waren er weer aparte prijzen te verdienen.

Het deelnemersveld bij de hele afstand was weer sterk te noemen. Vele “oude” bekenden die al sinds begin jaren negentig meedoen, stonden weer aan de start. Martin Pet en Theo Timmermans, beiden meervoudig winnaar van de Wassenaarse Zwemloop, streden voor de eerste plaats. Toch was het weer Martin die, slechts met een paar minuten voorsprong, zich de eerste plaats en de wisselbeker toe-eigende. Bij de dames op de hele afstand was het Steffi Krul uit Delft die op het hoogste schavot eindigde.

Ook bij de dames op de halve afstand was het zeer spannend. Marieke Gieteling uit Berkenwoude en onze eigen Wassenaarse Helma Goes waren al direct aan de start aan elkaar gewaagd. Met maar 30 seconden voorsprong begon Marieke aan het looponderdeel, met in haar kielzog Helma. Het lukte Helma helaas niet meer om de achterstand in te halen en eindigde met maar 6 seconden op de tweede plaats achter Marieke. De halve afstand heren werd gewonnen door Andy Koolmees.

Daarnaast waren er voor de eerste Wassenaarders op beide afstanden voor zowel dames als heren prijzen te verdienen. Een kado-bon ter waarde van € 25,-, inwisselbaar bij een van onze sponsoren die het toch elk jaar maar weer mogelijk maken om dit evenement te kunnen organiseren.

Daarna was het natuurlijk goed toeven bij hoofdsponsor Strandpaviljoen Sport. Een welverdiende barbecue met heerlijke muziek doet een sporter en zijn publiek natuurlijk goed. Het weer deed de rest.

Overige sponsoren van de Zwemloop zijn Weekblad de Wassenaarder, Fotostudio Van der Plas, WelkominWassenaar.nl, Autoschade Service Van Veen Leiden, Schildersbedrijf Karel Knijnenburg, Coca-Cola, Bagel Alley, Doe Land Van Veen, Aerofit Healthclub, Pasmans Offsetdrukkerij, P’08 grafische vormgeving, en natuurlijk de Wassenaarse Reddingsbrigade die de veiligheid op en rond dit evenement weer heeft verzorgd.

Tot volgend jaar.

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>