aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Maanden training, liters zweet, veel tijd, versleten schoenen,thuis uitleggen waarom je weer gaat trainen en dat soort zaken. Alles voor die ene marathon in April , de Rotterdamse, Tijdens deze dag ,11 april 2010, is de stad van de lopers, ze zijn belangrijk, de inwoners omarmen de lopers. Dit merken de lopers ook , ze groeien tot grote hoogte tijdens deze wedstrijd. Alle lopers komen voor 2 doelen , die ene is Lee Towers horen zingen (you never walk alone) en dat klopt. Dat andere doel is die finish op de Coolsingel, en wat voor een finish. Maar uiteraard, voor dat je aan het eind bent moet je eerst beginnen. Na een strak trainingsschema(trainers bedankt) helemaal klaar.

4 lopers dit keer van ons tri team, ieder zijn eigen doel en toch hetzelfde ,die Coolsingel. Ieder doet voor de start zijn dingen die nodig zijn ,of het nu rekken plassen praten is allemaal dingetjes om de spanning om te zetten in positieve spanning. Ze zijn er alle 4 klaar voor ,en toch denk je nog na of je wel genoeg getraind hebt, het antwoord is ja Een enorme knal om 11.00 uur,we dachten eerst dat Lee naar beneden was gevallen (zou toch wel een raar startschot zijn) Het bleek een kanonschot zonder kogel en daar liepen we, een beetje kippenvel van de kou en van Lee. Mensen die je niet kent maar toch toejuichen. Onder de 4 waren 2 debutanten ,Toine en Pieter, voor hun was het toch een speciale dag, de eerste marathon Wat kan je verwachten, hoe ga je lopen ,is het nu ver 42 km?, en dat soort vragen gaan door je hoofd.

Voor de ander 2 lopers was het ook een speciale dag omdat Rotterdam gewoon een bijzondere marathon. Ieder had ook zijn eigen toeschouwers bij zich en heel veel paars was ook aanwezig. Veel op de fiets , veel met de metro om ons maar te volgen, voor hun was het ook een vermoeiende dag en denk ook wel koude dag, en dat kwam vooral door de wind, die flink aanwezig was. De eerste kilometers, laten we zeggen tot de dertig , gaan eigenlijk van zelf (een beetje) Daarna (ik weet het is een clichee)(schrijf je dit zo) begint de marathon en bij deze marathon merk je dan dat de wind een belangrijke rol gespeeld heeft ,. Je hebt toch iets meer energie gebruikt dan je gedacht hebt en die kwam je tekort voor die laatste 10 km. Dan wordt de souplesse iets minder en begint het harde werken en daardoor het afzien en dan wordt een marathon een echt verhaal.

Je gaat aftellen ,10 9 8 , je wilt sneller in je hoofd maar de benen moeten ook mee en dat gaat net effe minder. 7 6 5 je gaat het kralingse bos uit en komt in een straat waar je de lopers tegemoet komt die het rondje in het bos nog moeten maken en dat sterkt je toch en het feit dat de wind hier toch een beetje in het voordeel kwam 4 3 je hoort de mensen op Coolsingel al schreeuwen ,elke toeschouwer is er voor jouw ,dat voel je je krijgt het koud van de warmte die je voelt , mensen blijven schreeuwen tegen je kom op kom op nog effe hou vol en dat soort slogans. Elke slogan helpt 2, nog 1 km ,je gaat het halen dat weet je gewoon . Je draait de Coolsingel en dan begint de zegetocht , je denkt dat er vuiltje in je oog zit maar het is een nat vuiltje Je ogen zoeken de bekende die zijn gekomen , maar voor je gevoel zijn alle toeschouwers bekenden, Dat natte vuiltje blijft terug komen , daar zie je een bekende , je zwaait , je klapt ,duizenden mensen klappen en zwaaien terug Boven het finishdoek zie je de klok doorlopen , een sprintje nee dat doen we niet,

Eigenlijk wil je over die laatste 400 meter heel lang doen en heel lang genieten maar ja de tijd loopt door, De finish , de berusting , je hebt het gedaan , een marathon en dan ook nog in Rotterdam En dan voel je de koude wind , de moeheid de stijheid Je wilt de euforie delen , je verhaal aan iemand of iemanden vertellen en een warme jas Onze debutanten mogen treug kijken op een bijzonder goede marathon en heel trots Dit geldt ook voor de andere 2 lopers, die ook gewoon goed gelopen hebben. Rest ons 4 niks anders dan iedereen te bedanken die ons gesteund heeft tijdens de marathon maar ook in het voortraject

DANK U

Tijden (vaak de eerste vraag die gesteld wordt)

  • Pieter Den Edel 3.55.23 uur
  • Peter van Iperen 3.20.00 uur
  • Toine Lami 3.19.54 uur
  • Guus van Veen 3.06.12 uur

marathon-rot-2010

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>