aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

09.00 uur: Sneeuwvlokken dwarrelen naar beneden als een “paars” groepje lopers in een wit duinlandschap op weg wat gaat vanuit de “Kuil”. Elke week is het hier verzamelen voor wie mee wil lopen. Vanmorgen zijn dit: Huug, Ton, Dennis (allen van Veen), Koen, Aad met de honden Joop en Els. Het pad is goed en het loopt prima. Het sneeuwt lekker door, onze windexpert Aad geeft aan dat de wind uit het noordoosten komt. Optimaal is dan heen duinen terug strand. Maar we zijn deze keer eigenwijs en gaan meteen naar het strand. Dit betekend dit tegenwind en kou.

 

Op het strand is het wel even de juiste koers vinden op de brede witte zandvlakte, het is afwisselend hard en zacht, ribbels en geulen zijn niet goed te zien. Een brilletje was geen overbodige luxe geweest, de sneeuwvlokken prikken in je ogen. Bij Katwijk gearriveerd gaan we de duinen in. Wind in de rug, heuvel op en af. Het is heerlijk lopen en het uitzicht is schitterend met al die sneeuw. Bij de splitsing kiest Huug voor de lange route naar het Panbos (extra marathontraining), de rest gaat verder door de duinen terug naar de Kuil. Het laatste stukje doen de overgebleven van Venen nog even een wedstrijd wie het eerste bij de auto’s is. Wat deze keer in het voordeel van Dennis wordt beslist. Wie nog energie over heeft en niet hoeft te rijden loopt nog terug richting dorp, deze keer zijn dat Ton en Els.

 

Het fietspad is gelukkig goed te lopen, geen ijsbaan zoals 2 weken geleden. Het sneeuwt al minder en de temperatuur is goed. Joop komt ons vanaf de Klip tegemoet en samen lopen we naar de auto die onder aan de duinen staat, het is mooi geweest. Als we in de auto zitten voelen we onze spieren best wel. Nu snel even douchen en op naar de Duinrellcross, als toeschouwer. 13.30 uur: Tineke, Bert en Guus hebben zich warm gelopen en staan klaar voor de start van de Duinrellcross : 8 km. Het startschot klinkt en ze gaan op weg. Er staan snelle lopers aan de start die zich voorbereiden op het NK cross. Het is goed opletten want op verschillende plaatsen is het toch wat glad door de sneeuw die overal ligt. Het eerste stuk is vlak en dan gaat het met een korte klim omhoog, na ca. 1 km volgt een pittige langere klim slingerend door het duinbos.

 

Net als je denkt dat het ademhalen nu wel erg moeilijk wordt volgt een afdaling naar de finish. Dit parcours (2.3 km) wordt 4 keer gelopen. Een rekensom geeft aan dat dit geen 8 km maar 9,2 km is. Ietsje meer dan in de aankondiging, dit maakt het alleen maar een nog grotere prestatie. Guus loopt goed in de voorhoede, maar heeft wat moeite om het juiste tempo te vinden. Tineke en Bert hebben elkaar gevonden en lopen samen mooi op. Ook onze “gele vrienden” van Run voor Rio doen ook mee. Op strategische punten staan toeschouwers om aan te moedigen en foto’s te nemen. De bel gaat voor de laatste ronde. Guus gaat over de finish als eerste van onze groep. Tineke en Bert laten nog een eindsprint zien. Tevreden geluiden, goede prestaties. Bij de koffie, als beloning aanboden door de organisatie, vindt ook de prijsuitreiking plaats.

 

De vreugde is groot als blijkt dat Tineke als 3e is geëindigd bij de vrouwen masters. Een echte podiumplaats met een prijs! Gefeliciteerd. In de duinen van Schoorl waren natuurlijk ook nog een aantal van ons actief en wel op de 30 km.

Hierbij de tijden daarvan:

Naam Woonplaats Onderdeel Netto tijd
Rob Pronk Wassenaar 30 kilometer 02:12:22
Toine l 'Ami Wassenaar 30 kilometer 02:12:24
Pieter den Edel Wassenaar 30 kilometer 02:38:38

 

Groeten, Els

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>