aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Rondje Guus is een groepsloop van 43 kilometer door het duingebied tussen Scheveningen en Katwijk. Het rondje is 7 jaar geleden begonnen omdat vrienden van Guus Smit hem willen herdenken in zijn favoriete loopgebied. Guus was een goed (ultra) loper die tijdens het beoefen van zijn geliefde loopsport is verongelukt. Voor zover ik weet is hij in de bergen uit gegleden en van een berg gevallen. Ik heb Guus niet gekend maar het rondje Guus in Wassenaar sprak mij aan, weet niet waarom Het bizarre toeval is dat 1 van de organisatoren,Andre, die ik wel goed kende ook is komen te overlijden afgelopen pasen en dat op 41e jarige leeftijd. Voor mij was dat rondje bijzonder omdat ik ook Andre in deze tocht wil herdenken en samen met de andere lopers brengt dat altijd weer de emoties met zich mee.

Om 10.30 uur was de start van deze loop vanaf boerderij Meijendel, van heinde verre kwamen ze, Groningen,Drenthe Brabant, Limburg en ook 1 uit Wassenaar. Met 25 lopers en 15 wandelaars begonnen we te rennen en te wandelen. Aan mij is gevraagd of ik het parcours wilde uitzetten, aangezien Andre dit altijd deed. Uiteraard heb ik op dit verzoek positief gereageerd. Zo was ik ineens reisleidster van een groep van 25 eigenwijze ultralopers, en probeer dat maar eens in toom te houden 4,5 uur. Eigenlijk is dat heel simpel ,je neemt eerst de zware paden in Meijendel en daarna zijn ze toch wat rustiger , want ook ultralopers zijn mensen en kunnen moe worden. De 43 km waren in 3 stukken verdeeld ,het eerste stuk was 16 km waarbij we veel gewaald hebben door Meijendel zelf over paadjes , paardenpad en dat soort toestanden. De eerste stop was na deze 16 km ,en dit was ook meteen het moment om niet 1 maar 2 minuten stilte te houden. Op deze plaats is het as van Guus Smit uitgewaaid.

Het bijzondere van de stille minuten was dat naast de vrienden ook de ouders en familie van Guus hierbij waren. Daarbij was ook de vrouw van Andre aanwezig, en een dochtertje .Toch een momentje om even na te denken. Het tweede stuk leidde ons via strand richting Katwijk om halverwege Wassenaar en Katwijk de duinen in te duiken. Via de schelpenpaden , de tankwal en het laarzenpad naar de volgende stop, op het parkeerterrein van de Kuil Dit alles was ook een stuk 16 km . Onderweg veel kletsen over de plannen van de komende tijd of over andere zaken , beetje dollen ,serieus. Er gebeurt van alles tijdens zo een loop. Als u de kilometers bij elkaar optelt komen we aan 32 km dus er moeten er nog 11 gelopen. Dit deden we in de Ganzenhoek en het fietspad tussen Wassenaar en Meijendel. Op precies 43.10 km was daar ineens boerderij Meijendel waar nog nagepraat over deze bijzondere tocht. Na een half uur kletsen op de fiets gestapt en naar huis gefietst. Moe en voldaan thuis gekomen waarbij ik vrouw en kinderen maar even een dikke knuffel gegeven heb. Een mooie afsluiting van een bijzonder dag

groet van uw reisleidster

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>