aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Beste lezers, Hier een verslag van mijn ervaring op de Mont Ventoux. Nu zal je zeggen, wat moet jij op de Mont Ventoux? Dat ga ik je nu vertellen! Ik werd uitgenodigd om voor het goede doel, het onderzoek tegen kanker. Deze organisatie heeft als motto “opgeven is geen optie”. En hebben de “Ven2-4cancer” fiets evenement opgezet. Dit kun je vergelijken met de Alpe de Huzes [ofzo]. Het gaat erom om zoveel mogelijk sponsoren te vinden die ons financieel steunen, terwijl wij als fietsers zoveel mogelijk keren de Mont Ventoux beklimmen. En daar had ik wel een goed gevoel bij, en ik kan mijn hobby beoefenen, en het is tevens voor een goed doel!

Zo gezegd zo gedaan, we vertrekken maandag 7 september naar zuid Frankrijk met het vliegtuig, en zijn vanaf het vliegveld naar het basis kamp van de organisatie gereden. Daar stonden tenten opgesteld, en lange tafels met banken voor de fietsers, en de vrijwilligers. En zo kwam een ieder voor de beklimming naar hier. Dinsdag hebben wat in de buurt gefietst om ons een beetje voor te bereiden op de tocht tegen de berg op, en dat zoveel mogelijk keer. En dat heb ik geweten, overal waar je bent in die omgeving, je ziet hem altijd. De Mont Ventoux, de “kale berg” ook wel genoemd.

Een berg met een weg naar de top van 22 km, en neem van mij aan alleen maar omhoog, met percentages tot 12,5 %, en dat is stijl op je fiets. We gaan woensdag morgen om 6.09 uur op 09-09-09 van start, het is nog donker, en iedereen is voorzien van verlichting. Als een lange verlichte optocht zie je de renners de berg op gaan. We rijden vanuit Bedoin richting de top, ik zelf ben in 2.05 uur boven en zit nog vrij voorin. Boven aangekomen moet ik even de zaken verwerken en de belevenissen op een rijtje zetten. Maar ik ben vast beraden, en zoals ik belooft heb, wil ik 3 x de berg beklimmen.

We gaan aan de andere kant van de berg weer naar beneden, dit gaat iets sneller, het is inmiddels ook licht geworden. Tijdens de afdaling kijk ik heel even naar beneden naar de teller, en zie dat deze bijna op 75 km p/u komt. Dit gaat echt hard. En met een kwartiertje sta ik weer beneden. Ik meld me daar weer aan, en vertrek weer naar boven, en je gaat een gevecht aan met jezelf, weer 22 km tegen die […….] berg. Maar het motto is “opgeven is geen optie” dit hebben wij zelf in de hand, en de mensen waar we het voor doen niet. En met dat in je achterhoofd, trap ik weer met alles wat ik heb omhoog.

Nu kom ik met 2.00 uur boven. Ik moet nu heel even wat meer rust nemen, en wat eten, het is inmiddels 11.00 uur geworden. Ik neem de tijd, en besluit om 12.15 uur weer naar beneden te gaan. Ik ga voor een derde keer, het moet en ik voel dat ik het nog een keer kan. En weer met een afdaling die het bloed sneller laad stromen, kom ik weer bij de basis aan de voet van de berg. Ik meld me daar weer, en neem nog wat te drinken. Het is ook inmiddels 30 graden geworden, maar ik ben vast beraden. Nog een keer omhoog, dit is zwaar, lood zwaar en heet. Na 2.15 uur bereik ik dan toch weer de top, ik moet zelfs even een traantje weg pinken. Ik ben echt gelukkig! Maar ook gesloopt. Ik heb het gedaan, 3 x de Mont Ventoux. 66 km omhoog en 44 km omlaag, fantastisch.

Om even een indruk te geven, we hebben met 77 renners zo’ n 70.000 euro bij elkaar gefietst, dit is geweldig. En ik hoop dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan dit o zo nodige doel. En volgend jaar zal ik het zeker weer doen! Dank aan een ieder die mij, en dus het doel gesteund hebben. Donderdag’ s vliegen we weer terug naar Nederland, en in de middag ben ik weer thuis, en leef nog even voort in de roes waarin ik me de afgelopen heb begeven. En heb nog maar 1 beeld op mijn netvlies staan, en dat is de kale berg, met het weerstation, De Mont Ventoux!

Groeten, Willem

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>