aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Daar stonden we dan op de kade van Grave, zes van de acht potentiële kanaalzwemmers voor hun eerste echte “grote” tocht. Grave, een klein plaatsje aan de Maas in de buurt van Nijmegen heeft elk jaar op hun waterfestijn-feestdag een leuke openwater zwemwedstrijd met een afstand van 3 nautische mijlen of de helft daarvan, respectievelijk 5,5 km of 2,7 km. Het idee daarvan is ooit in de kroeg geboren om van Cuijk naar Grave te zwemmen en is sindsdien onderdeel geworden van deze jaarlijkse feestdag.

Op Chris na, hadden de meeste van ons nooit echt verder dan 2 a 3 km aaneen gezwommen. Maar met wat stroming mee van wel 1 a 2 km per uur zou het toch hooguit anderhalf uur zwemmen zijn voor de 3 mijl. Dat klinkt wel te doen, dus zo geschiedde. Iedereen deed de 3 Mijls tocht.
Na eerst getuige te zijn van de officiële opening van het festijn door wat kanonschoten en liederen van de plaatselijke havenzangers aan te moeten horen zijn we naar de start gegaan. Een korte briefing gaf ons de informatie dat er nauwelijks stroming was. Hooguit 400 meter per uur. Oeps, dat viel even tegen! Daarna mochten we de boot op. Ongeveer 100 deelnemers voor beide afstanden waren aanwezig.

Aan het varen kwam maar geen eind. De gedachte dat hele eind terug te moeten zwemmen was op ieders gezicht af te lezen. Het mooie weer en de gezelligheid op de boot deed dat al weer snel vergeten.
Na dik een half uur varen en elkaar succes gewenst te hebben klonk het startschot en sprongen we de boot af. Het water voelde meteen lekker aan, een graad of 23 en tenminste niet zout, nauwelijks golfslag een geen kwallen!

Een zwemstrook langs de kade was afgezet met boeien en het gehele traject werd er door de reddingsbrigade en plezierjachten op ons gelet. Een veilig gevoel.
Na circa 1 uur en 10 minuten kwam Chris als eerste binnen. Helaas was er geen tijdregistratie dus de exacte zwemtijden zijn niet bekend. De laatste van ons team kwam na ca 1 uur en 45 minuten uit het water en konden we allen moe maar voldaan aan de soep.

Chris had onderweg uitgerekend dat als we onze gezwommen afstand achter elkaar zouden plakken (6 x 5,5 km = 33 km) we dus wel even het “Kanaal” over gezwommen hadden. Zo is het maar net!
Met vertrouwen kijken we uit naar onze volgende uitdaging op 9 september; het IJsselmeer over in Estafette. Moet lukken.

Robert

De deelnemers waren Pierre, Chris, Katja, Rob, Hans en Robert

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>