aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Startersgroep najaar 2014

De Wassenaarse loopgroep Tri-Team start deze winter met een aantal startersgroepen. Volgens trainer Bert Donnars is hardlopen buiten gezond en doe je dat ook nog onder begeleiding dan voorkom je blessures. Dat bewegen gezond is bij de meeste mensen wel bekend. Bij hardlopen gebruik je heel veel spieren en doe je dat in de buitenlucht dan komt het effect van optimale ontspanning bij maximale zuurstof opname erbij. Maar voor heel veel mensen is de wintertijd nu niet de aangewezen periode om met hardlopen te beginnen. Ze zien op tegen rennen in het donker en zijn bang voor blessures. De trainers (opgeleid bij de Atletiekunie) van het Tri-Team hebben daar over nagedacht en komen met een pakket waarbij iedereen op een gezonde en verantwoorde manier kan gaan hardlopen. Bert Donnars: "Een of twee keer per week in clubverband hardlopen werkt heel motiverend. Daar komt bij dat het ook nog een hele gezellige vereniging is. En met elkaar lopen in de donkere wintermaanden is ook veel veiliger." Beginnen met hardlopen kan heel snel blessures opleveren. Dat komt omdat de lichamelijke conditie sneller toeneemt dan de opbouw van de kracht in spieren en aanhechtingen. Je voelt je als het ware al in een hele goede conditie terwijl je spieren er nog niet aan toe zijn. Dat is het moment dat de meeste blessures ontstaan. De trainers van het Tri-Team zijn ervoor opgeleid om met behulp van schema's een verantwoorde trainingsopbouw te realiseren. Blessures voorkomen is hun eerste doel. Het tweede doel kan zijn deelnemen aan de 5 of 10 kilometer van de Marathon in Leiden volgend voorjaar. Ook daar zorgt de trainer ervoor dat die doelen gehaald worden. Donnars: "Lopen is echt goed voor iedereen en dit is het moment om te beginnen." De looptrainingen starten elke dinsdag en donderdag om 19.00 uur bij het Sterrenbad in Wassenaar.

Speciale aanbieding voor nieuwe leden

Als je nu lid wordt van WZK Tri-Team dan betaal je pas per 1 januari 2015 de contributie. Dat is een korting van 25% op de jaarlijkse contributie, dat is mooi meegenomen. Je kan elk moment instappen. Kom een aantal keer meelopen en word enthousiast.

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>