aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Zoals velen van jullie misschien wel weten is Guus van Veen 3 weken geleden geopereerd aan zijn rechterheup. Wegens onvermijdelijke slijtage is deze vervangen door een kunstheup. Daarmee is per direct een eind gekomen aan verdere hardloopaspiraties. Hij mag niet meer hardlopen. Natuurlijk baalt Guus daar enorm van want hardlopen was zijn lust en leven. De operatie is bijzonder goed verlopen en hij is nu herstellende.

Guus werd ongeveer 11 jaar geleden lid bij het Tri-Team en ontpopte zich al ras als een echte duurloper. Ik denk dat hij van alle leden tot op de dag van vandaag de meeste (halve) marathons, duurlopen etc. heeft gelopen. Als een ware ambassadeur voor het Tri-Team kon je hem regelmatig in het Wassenaarse voorbij zien schuifelen - dat was zijn kenmerkende loopstijl. Altijd op momenten dat anderen moesten werken. Zijn baan al postbeambte toentertijd gaf hem die ruimte om te trainen. Hij liep nooit te hard en altijd ingetogen. Ook de trainingen bij het Tri-Team deed hij bedachtzaam. Een voorbeeld voor anderen. Meerdere keren deed Guus ook dienst als hulptrainer bij Henny's groep. Daar probeerde hij dan zijn schat aan ervaring over te brengen. Het woord "genieten" viel dan regelmatig.

guusvveen

Helaas heb je niet alles in de hand in het leven en heeft zijn heup 'm dan toch in de steek gelaten. Hij ziet het leven gelukkig positief in en focust zich nu op andere duursporten want er is nog zoveel wat hij wel kan op. Zelfs bij het Tri-Team ziet hij nog mogelijkheden. We gaan hem vast en zeker nog zien op de club, dat heeft hij mij toevertrouwd. 

Tot weerziens aan de andere kant van de finishlijn, Guus.

Peter Verdult

11 februari 2013

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>