aoadvies  bella  kluswijs  langstraat33

Agenda

8 oktober De 15 van Wassenaar
12 oktober Herfstborrel

 

 

Twitter

Beste mensen,

Het jaar zit er nagenoeg weer op. Als voorzitter vind ik het dan altijd weer een mooie gelegenheid om beschouwend terug te blikken. Gebeurtenissen en (on)vervulde verwachtingen schieten dan door je hoofd.

Bestuurlijk gezien vind ik het uitbrengen van het beleidsplan een mijlpaal. Waarom is dat nu zo belangrijk voor ons relatief kleine knusse hardloopclubje? Als lid wil je je slechts bezig houden met hardlopen, toch? Inderdaad, maar voor het bestuur is het wel de gezamenlijke afgesproken koers met de kaders waar binnen we al onze activiteiten en inspanningen uitvoeren. Ik ben daar tevreden over.

Ik heb dit jaar een aantal opvallende activiteiten gezien van de commissie evenementen, die met een kick start - volgens mij minimaal zone 2! - de startblokken heeft verlaten. Denk maar aan de BBQ en de familiedag. Verder werd het WZK Tri-Team weekeind voor de 10de maal georganiseerd door twee zeer betrokken leden van het eerste uur. De commissie evenementen gaat de organisatie voortaan overnemen. Daar ben ik blij om want dit evenement mag gerekend worden tot één van de krenten in onze pap. Zorg dat je er bij bent in 2012! De Wassenaarse zwemloop en zo langzamerhand ook de Ropa Run zijn bij diverse leden terugkerende gebeurtenissen waar veel sportplezier aan wordt beleefd. Verder werden het Kanaal zwemmend en de Alpen fietsend bezworen door enkelen van ons. Eens te meer het bewijs dat onze club een voedingsbodem is voor duursporters die elkaar vinden in een gezamenlijk (goede) doel.

Waar ik ook zeer over te spreken ben is de opzet en uitvoering van de beginnergroep die voor het eerst dit jaar gestalte heeft gekregen. Deze week is de cursus op gepaste wijze afgesloten. En nu maar hopen dat de mensen zich permanent bij ons willen aansluiten. Dat zou mooi zijn, want dit jaar heeft een lichte daling van het aantal leden plaatsgevonden. Voornaamste reden is toch dat de meesten afhaken met een chronische blessure. Preventie is een blijvend aandachtspunt tijdens onze trainingen. Gelukkig zie ik bij ons ontwikkelingen in die richting zoals het promoten van Chi Running. Alle beetjes helpen en ik hoop op meer van zulke initiatieven de komende tijd.

Een aandachtspunt blijft de bezetting van de clubruimte na afloop van de trainingen. Sinds de intrek in het nieuwe zwembad begin 2010 is het nog steeds niet gelukt om hier verbetering in aan te brengen. Te vaak zie ik dezelfde weliswaar sympathieke gezichten, maar ik had het graag anders gezien. Als er iemand een goed idee heeft ter verbetering, laat het me weten! Wellicht dat we binnenkort ook kunnen beschikken over de EHBO-ruimte voor eerstelijns blessurebehandelingen. Gesprekken hierover zijn gaande.

Over het verwerven van clubkleding en aantrekken van sponsors kan ik hopelijk volgend jaar iets meer zeggen. De vaart zit er nog niet zo in bij de betrokken commissies maar dat gaat goed komen. Misschien dat bij de ALV begin 2012 - exacte datum zal binnenkort bekend worden gesteld - dan meer hierover te vertellen valt. En ik hoop in ieder geval wel op een goede opkomst. Ter herinnering: dan zal ook de verkiezing van de voorzitter voor de komende 3 jaar plaatsvinden. Mijn besluit om me herkiesbaar te stellen til ik nog even over de jaarwisseling heen. Heeft één van jullie ambitie in het voorzitterschap, laat het bestuur dat dan weten.

Ten slotte wens ik jullie namens Willem en Joost allen fijne Kerstdagen en een goed 2012 toe, zowel op sportief als persoonlijk vlak. Laat de kredietcrisis je humeur niet verpesten tijdens je duurlopen en blijf verhalen insturen over je loopbelevenissen voor de website. Misschien tot 23 december bij de ochtendtraining in Meijendel, of anders op 29 december bij de gezamenlijke training met glühwein na afloop. En 1 januari zien we elkaar om 12:00 op het strand bij de Nieuwjaarsduik.

Met sportieve groet,
Peter Verdult

 

Lid worden

WZK Tri-Team is een Wassenaarse hardloopvereniging met een clubruimte in het zwembad Het Sterrenbad. Hardlopen kan op drie niveau's, van beginners tot gevorderden. Wij trainen onder begeleiding van gediplomeerde trainers wekelijks op de dinsdag- en donderdagavond van 19:00 uur tot circa 20:30 uur.

Lid worden kan via Inschrijven >>